Murrosikä 1/13

Olen kohta 11-v. tyttö, jolla on jo kaikki murrosikään liittyvät jutut. 1. Jos menen koulussa suihkuun, minua pilkataan, kun olen kehittynyt. Millä saisin pilkkaamisen loppumaan? 2. Kun minulla on menkat, en saa mennä perheeni kanssa uimaan. Haluaisin kuitenkin mennä uimaan silloinkin. Miten se voisi onnistua? 3. Minua pilkataan joka asiasta. Olisiko neuvoja, millä sen saisi loppumaan?
Apua tarvitseva

Vastaus:
1. Kerro kiusaamisesta opettajalle. On tosi tyhmää kiusata ketään. Kehon muutoksille, kuten rintojen kasvulle ja karvoituksen lisääntymiselle ei kukaan voi mitään. Niitä muutoksia ei voi kiirehtää eikä hidastaa. Pitäisi siis antaa kasvurauha jokaiselle ihmiselle ja hänen omavauhtiselle kehitykselleen. Älä suostu kiusattavaksi, vaan pyydä aikuisilta apua.

2. Jos kotonasi on säännöt, ettei menkkojen aikana saa mennä uimaan, noudata sääntöä. Uimaan voi mennä sitten kuukautisten jälkeenkin.

3. Kiusaamisen lopettamiseen tarvitaan sitä, että aikuisilla on tieto, että sinua kiusataan. Pyydä heitä puuttumaan asiaan. Tehokas keino aikuisten avun rinnalla saattaa olla se, että kerrot itse pilkkaajille suorasanaisesti, että haluat heidän lopettavan kiusaamisen, koska sinulle tulee siitä kurja olo. Tätä en suosittele kuitenkaan tekemään ilman, että asiasta on neuvoteltu yhdessä sinua lähellä olevien aikuisten kanssa.

Aikuisilla on vastuu siitä, että jokainen saa olla turvassa ja rauhassa koulussa sekä omassa kehossaan. Pyydä siis heiltä apua.

Kommentit

Oma kommentti