Nolo 6/12

Kavereitteni mielestä olen nolo. He puhuvat pahaa selkäni takana. Välillä tuntuu, etteivät he pidä minusta, vaikka he esittävätkin ystävää. Minusta jotkut kavereistani ovat noloja, mutta he eivät tiedä sitä itse. Mitä teen?
Siivetön enkeli

Vastaus:
Siivetön enkeli, mihin olet hukannut siipesi? On tosi kurjaa, jos omat kaverit ajattelevat sinun olevan nolo ja puhuvat pahaa selkäsi takana. Kenestäkään ei saa puhua selän takana pahaa. Se on ikävää, ja saa aikaan paljon kurjia tunteita. Osa selän takana puhutuista asioista ei ole edes totta –  silloin kerrotaan siis taruja ja juoruillaan kenties toisesta. Tällaisella puheella ei edistetä kenenkään hyvää. Mieluummin pitäisi puhua hyviä asioita toisistamme ja ihan päin naamaa. Neuvon sinua pyytämään ihmisiä lopettamaan puheet selkäsi takana. Kaverit eivät sellaista tee!

Toivon, että sinäkin muuttaisit asennettasi kavereidesi suhteen hieman. Kerrot, että osa heistä on noloja, mutta etteivät he edes itse tiedä sitä. Enemmän on kyse siitä, että sinä ajattelet heistä näin. Minusta se ei kuulosta myöskään mukavalta.

Ole sellaisten kaverien kanssa, joihin voit luottaa. Se, joka esittää ystävää, mutta haukkuukin selän takana, on nolo, ja uskon jokaisen näin käyttäytyvän tietävän sen. Toivon myös, että alat nähdä kavereissa hyviä puolia (ainakin niissä, jotka sinua eivät kiusaa). Etua on sinulle myös siitä, jos näet ei-niin-kaveritkin positiivisessa valossa. Se, että suhtautuu maailmaan iloisesti ja hyväntuulisesti, mahdollistaa myös sen, että muiden on helpompaa nähdä sinut mukavassa valossa.
Jaksamista. Kasvatathan siipesi takaisin.

 

Kommentit

Oma kommentti