Pelottaa nukkua 1/11

Olen 10-vuotias tyttö. Minulla on pari kysymystä. 1. Nukun äidin ja isän vieressä öisin. En uskalla kertoa siitä muille, koska minulle naurettaisiin. Mitä voisin tehdä, että uskaltaisin nukkua siellä? 2. Minulla on kaveri, joka on aika outo. Kun minulla tänään oli tuulipuvun housut sukkien sisällä, hän kysyi, miksi minulla on housut niin? Sitten hän sanoo kaikesta, että se olisi silleen ja silleen parempi. Useimmiten kommentteja tulee vaatteistani tai jostain muusta. Kaverini sanoo, etten saa loukkaantua, ja itse hän aina loukkaantuu, jos hänelle sanoo jotain. Mitä voisin tehdä? 3. Haluaisin tutustuu yhteen toiseen tyttöön, mutta sille ei ikinä käy, että me menisimme kylille tai ulos. Miten voisin yrittää tutustua ja tehdä mahdollisimman mukavan vaikutuksen?
Joku vaan

Vastaus:
1. Nuku ihan rauhassa äidin ja isän vieressä. Ei siitä tarvitse muille kertoa. Harva kertoo siitäkään, että nukkuu omassa huoneessa ja omassa sängyssään. Jos saat nukuttua hyvin äidin ja isän kanssa ja teille kaikille asia on ok, ei sen pitäisi ketään haitata tai häiritä.

2. Älä välitä kaverisi kommenteista. Ehkä hän yrittää auttaa sinua luomaan vaatetusta, joka hänestä on kivan näköistä. Ehkä hän ei oikein muista, että sinulla on oma makusi. Ei kannata hermostua asiasta. Sano hänelle, että haluat olla omalla tyylillä varustettu, vaikka arvostatkin hänen ajatuksiaan. Kerro myös, että toivot hänen lopettavan puheet, mikäli ne sinusta tuntuvat kurjilta. Puhu suoraan, mutta älä loukkaavasti. Jatkossa ehkä ei kannata myöskään kommentoida hänen tyyliään. Tosin kivaa ja positiivista palautetta kannattaa kyllä antaa vaikka joka päivä.

3. Kerro tytölle, johon haluaisit tutustua, että tutustuminen olisi sinusta kivaa. Kerro, että haluaisit tehdä hänen kanssaan jotakin yhdessä. Olet pyytänyt häntä jo erinäisiin paikkoihin. Pyydä häntä ehdottamaan jotakin yhteistä tekemistä silloin, kun hänelle sopisi ja jos hän tahtoo tutustua sinuun. Minusta sinä olet tehnyt paljon asioita tutustumisen eteen. Paljonkaan enempää tuskin voi tehdä. Uskon, että olet jo tehnyt mukavan vaikutuksen. Ainakin sillä mitä kirjoitit minulle, teit vaikutuksen. Uskalla olla oma iloinen itsesi.

Kommentit

Oma kommentti