Rasvoittuvat hiukset 5/12

Käyn aina iltaisin suihkussa ja pesen hiukseni sampoolla ja ihoni saippualla. Aamulla kun herään, olo on kuitenkin kamalan hikinen ja hiukset rasvaiset. En ehdi aamuisin käydä suihkussa, sillä hiuksieni kuivumiseen menee tunteja, enkä halua alkaa föönata, sillä se ei ole hyväksi hiuksille. Mistähän tämä johtuisi? Suurin vaiva on tuo hikinen olo aamuisin, rasvaiset hiukset eivät niinkään. Mitä voisin tehdä?
Wu’nno

Vastaus:
Mitäs jos kävisit aamulla suihkussa siten, ettet kastele hiuksiasi. Ihan joka päivä ei ehkä kannata pestä hiuksiaan sampoolla. Jos käyt päivittäin suihkussa, muista myös rasvata ihoa. Olo voi olla hikinen, jos yöllä on hikoillut paljon. Toisaalta olo voi olla hikinen, vaikkei ihan oikeasti niin olekaan. Luulen, että suihkussa käynti aamulla auttaisi sinua. Muista suihkun jälkeen laittaa deodoranttia ja puhtaat vaatteet päälle. Koita myös ajatella, että illalla pestyt hiukset eivät oikeasti ole likaiset.

Suhtautumista omaan oloon voi koettaa muuttaa. Suosittelen ”siedätyshoitoa”. Koita olla muutama päivä pesemättä hiuksiasi ja katso miltä se tuntuu. Pese jatkossa hiukset muutamien päivien välein. Jos hiuksesi ovat pitkät, pidä vaikka hiuksia kiinni välipäivinä.

Kommentit

Oma kommentti