Seukkaaminen 10/13

Eräs ystäväni sanoo, että vasta yläkoulussa saa seurustella. Onko se totta? Eräs poika (johon olen ihastunut) on monta kertaa yrittänyt tehdä aloitteen, mutta en uskalla alkaa olla hänen kanssa Mitä pitäisi tehdä? Minun kaverini kiusasi minua ennen. Mutta sanoin hänelle, etten pidä siitä, kun hän kiusaa minua. Onneksi hän lopetti kiusaamisen. Nyt toinen kaverini yrittää puhua hänestä pahaa. Mitä teen?
jenna

Vastaus:
Ihmisillä on kovin erilaisia ajatuksia siitä, milloin voisi aloittaa seukkaamisen. Mitään ikärajaa ei sinällään ole. Voisi olla hyvä jutella asiasta vanhempien kanssa ja miettiä asiaa ystävien kanssa. Näin saa kuulla erilaisia mielipiteitä.

Tietysti vanhempien sääntöjä on noudatettava. Itse ajattelen ikäasioista, että on tärkeää miettiä, mitä seurustelu sinulle ja tykkäämällesi pojalle tarkoittaa ja onko se ok teille kummallekin.

Älä lähde pahan puhumiseen mukaan. Se on kiusaamista. Kerro ystävällesi, joka yrittää puhua pahaa, ettet halua olla mukana tuollaisessa, etkä halua kuulla pahaa ystävästäsi. Kerro, että jutut tuntuvat kurjalta ja ikävältä eikä ketään pitäisi loukata.
 

Kommentit

Oma kommentti