10 vinkkiä: Pidä hauskaa yksin

Talvilomalla kaverit voivat karata kauas. Kokeile näitä kymmentä vinkkiä, ja viihdyt hyvin yksinkin!

Koululainen 2/2014

1. Pyydä kirjastonhoitajaa suosittelemaan sinulle lukemista. Kerro, mitä luet yleensä ja pyydä nyt jotain ihan muuta. Ehkä löydät uuden suosikkikirjailijan!

2. Kokoa 500-osainen palapeli. Valitse pelin aihe mielenkiintosi mukaan, esimerkiksi auto- tai hevoskuvio, niin kokoaminen sujuu vieläkin joutuisammin.

3. Luo oma soittoääni kännykkään.

4. Tee puuhalehti. Kerää lehdistä ristikoita, sudokuja ja muita tehtäviä. Liimaa ne sitten vihkoon tai kaksinkerroin taitelluille ja sisäkkäin asetetuille papereille. Sitten ratkomaan!

5. Bongaa eläinten jälkiä lumesta. Jos et tunnista, mistä eläimestä on kyse, ota jäljistä valokuva ja selvitä jälkien jättäjä kotona tai kirjastossa.

6. Nosta katse taivaalle ja tähtikuvioihin. Kuinka monta kuviota tunnistat? Jos et tunnista yhtään, ryhdy opettelemaan!

7. Tee itsellesi kannustuskori. Leikkaa lehdistä tai kirjaile paperille kuvia ja lauseita, jotka ilahduttavat sinua. Taittele ne koriin tai kulhoon. Aina kun jokin asia harmittaa tai painaa mieltä, voit nostaa korista kannustavan kuvan tai lauseen.

8. Koristele lapaset. Leikkaa askarteluhuovasta mieleisiäsi kuvioita (esim. neliapila, aurinko, omena…) ja ompele ne kiinni lapasten selkämyksiin.

9. Opettele uusi taito. Mieti hetki, mitä et osaa. Mieti sitten, miten voisit alkaa opetella sitä! Oppimiseen ei välttämättä tarvita kalliita kursseja. Netti ja kirjastot ovat täynnä tietoa, jolla pääset alkuun. Jos haluat oppia surffaamaan, voit aloittaa tasapainon kehittämisestä. Jos haluat oppia soittamaan pianoa, ala harjoittaa nuottikorvaasi musiikkia kuuntelemalla.

10. Aloita ystävyyspäiväkirja. Aina kun tapaat ystäväsi, kirjoita ylös, mitä teitte ja mitä ajattelit. Voit antaa sen ystävällesi lahjaksi ensi vuoden ystävänpäivänä.

Lue myös 10 vinkkiä hauskanpitoon kaverin kanssa ja 10 vinkkiä hauskanpitoon porukalla! Vali haluaisitko mieluummin askarrella?

Teksti: Koululaisen toimitus Kuva: Kuvaryhmä / SKOY

Kommentit

Oma kommentti