Nimiasiaa

Olen pitkään miettinyt nimeni alkuperää. Aina tavatessani italialaisen he sanovat, että Maria on italialainen nimi. Italiassa varmasti Maria on todella suosittu, koska se on raamatullinen nimi. Mutta nimiä on voitu muunnella ja vaihdella. Onhan Amerikassakin Marian sijasta Mary. Olisiko sinulla tarkempaa tietoa, mitä alkuperää nimelläni on ollut esim. ennen Raamattua? Asia vaivaa minua.
Maria

Vastaus:
Raamattuun Jeesuksen äidin nimi Maria on tullut heprean kielen mirjam-sanasta, jonka alkuperäisestä merkityksestä ei ole varmaa tietoa. Yhden selityksen mukaan se on tarkoittanut katkeraa, mutta toiset ovat sitä mieltä, että se on tarkoittanut toivottua lasta. Nimi voi olla myös egyptiläistä alkuperää ja johdettu sanasta mry, joka tarkoittaa rakastettua.

Maria-nimi on kuitenkin suosituin naisten nimi kristillisessä maailmassa. Itse asiassa esimerkiksi Espanjassa myös miehet voivat ottaa Marian toiseksi nimekseen. Maria on taipunut eri muotoihin ympäri maailmaa: Suomessa on muun muassa Mareja, Maijoja ja Marjukoita, englanninkielisissä maissa Maryjä, Ranskassa ja Saksassa Marietä sekä Marioneja.

Kommentit

Oma kommentti