Asiaa viruksista 3/10

Meillä on läppäri ja virustentorjuntaohjelma, mutta meille on tullut silti viruksia. Miksi? Miten niitä poistetaan? Olisin todella kiitollinen jos vastaisit ;D
Essi

Vastaus:
Ahkeran nettisurffaajan on vaikea välttyä viruksilta. Varsinkin kun uusia viruksia ilmestyy jatkuvasti. Ei siis riitä, että virustorjunta on kerran asennettu koneelle. Sen pitää olla ajan tasalla ja käytössä jatkuvasti. Kannattaa varmistaa, että ohjelmassa on viimeisimmät päivitykset. Myös omalla toiminnalla voi estää tietokonepöpöjen pesiytymisen kotikoneelle. Monesti riittää, kun välttää epämääräisiä nettisivuja eikä availe tuntemattomia liitetiedostoja.

Virusten poistaminen onnistuu suoraan torjuntaohjelman kautta. Yleensä ohjelma hoitaa siivouksen automaattisesti, eikä käyttäjän tarvitse tehdä juuri mitään. Yhden viruksen löytyessä on kuitenkin syytä tehdä koneelle täydellinen tarkistus, jotta muutkin roskat saadaan siivottua. Joskus voi käydä myös niin, ettei virusten poistaminen onnistu edes virustorjuntaohjelmalla. Silloin järkevin korjausvaihtoehto on ohjelmiston uudelleenasennus.

Kommentit

Oma kommentti