Koululaisen suuri suunnitelma (TÄRKEÄ AIHE!)

Home Forums Välkkä Koululaisen suuri suunnitelma (TÄRKEÄ AIHE!)

This topic contains 9 replies, has 5 voices, and was last updated by Avatar Borderterrieri 1 year, 3 months ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • Avatar
  supermaimai
  Participant

  Moi.

  Jotkut teistä ehkä tietää tämän, mutta Koululainen-nettisivu oli ennen erilainen. Sivun ulkoasu näytti aivan toisenlaiselta ja sivu toimi eri tavalla. Vähän yli vuosi sitten Koululainen ilmoitti isosta päivityksestä, joka muuttaisi Koululaisen sivut kokonaan. Kukaan muu tällä sivulla ei välttämättä tiedä tätä, mutta tuo päivitys oli ehkä Koululaisen paras päätös ikinä, siis bisnesmielessä. Tässä postauksessa kerron teille, miksi.

   

  Aloitetaan ihan alusta. Koululaisen nettisivut olivat ennen rento, pirteä paikka, johon satunnaiset ihmiset tulivat juttelemaan ja roolipelaamaan. Koululaisessa oli käytössä ”kerhoja”, eli tietynlaisia kansioita, joita pystyi luomaan ja jonne sitten pystyi tekemään eri foorumikeskusteluja. Kerhot olivat todella kiva ominaisuus, jotka helpottivat esim. sosiaalista kanssakäymistä ja roolipelaamista huomattavasti. Joka tapauksessa, sen perusteella mitä mä olen ymmärtänyt, Koululaisella oli ongelma: suurin osa sivujen kävijöistä eivät olleet lehden lukijoita, vaan satunnaisia roolipelaajia tai muita käyttäjiä, jotka vain etsivät keskustelufoorumeita, eli nettisivut eivät toimineet kaupallisena hittinä lehden tekijöille, vaan foorumisivustona, jota lehden tekijät joutuivat ylläpitämään, vaikka sivut eivät mitenkään liittyneet Koululainen-lehteen. Useimmat käyttäjät olivat teinejä tai aikuisia, jotka eivät ostaneet lehteä. Joten, Koululainen teki suunnitelman: uuden päivityksen myötä ylläpito poistaisi profiilikuvat ja kerhot käytöstä ja tekisi sivuista lapsellisemman näköiset, jotta vanhat käyttäjät eli teinit ja aikuiset lähtisivät sivuilta. Sitten Koululainen mainostaisi sivuja lehdessä ”uudistettuina Koululaisen sivuina”, niin vanhojen käyttäjien tilalle tulisi uusia käyttäjiä, eli nuoria lapsia. No, Koululainen onnistui. Kirjaimellisesti lähes kaikki vanhat käyttäjät, sadat ihmiset, lähtivät sivuilta, ja tilalle tulitte te, eli keskimäärin 8-11-vuotiaat lapset, jotka eivät olleet käyneet vanhoilla sivuilla, ja joille tämä on uusi juttu. Mun tietääkseni mä olen ainoa vanha jäsen, joka enää käy sivuilla. Mua oikeasti ihmetyttää, kuinka hyvin Koululaisen suunnitelma toimi, kun siis kaikki vanhat käyttäjät lähti… Joka tapauksessa, en usko, että Koululainen ajatteli, että kukaan selvittäisi nämä jutut, ja mun mielestä Koululaisen olisi pitänyt tehdä vanhoista sivuista erilliset nettisivut, jossa vanhat veteraanikäyttäjät voisivat jatkaa keskustelemista ja roolipelaamista, ja tehdä nämä uudet sivut teille uusille käyttäjille, jossa te voisitte tehdä omia keskustelujanne. Toivottavasti Koululainen näkee tämän teorian ja ottaa kantaa, sillä olisi ihan kiva nähdä, että meitä käyttäjiä vielä kuunnellaan. Kiitos lukemisesta!

  #BringBackOldKoululainen

  (Ja jos teitä kiinnostaa, missä vanhat käyttäjät ovat, niin entiset roolipelaajat ovat ainakin sivustolla dragonluola.freeforums.net , jossa jatketaan vanhoja Koululaisen roolipelejä ja tehdään uusia. Jos joku välttämättä haluaa liittyä sivuille, suosittelen, että opettelee ensin ymmärtämään roolipelaamista ja että käyttää oikeanlaista suomen kieltä. Sivuja ylläpitää veteraanikäyttäjä DragonInu.)

  Avatar
  Pesukone
  Participant

  Kaikki ne sanoo #WhrsDaOldKoululainen jos luit koko jutun!

  Avatar
  Erppi
  Participant

  #WhrsDaOldKoululainen

  Avatar
  Pesukone
  Participant

  Jejj!

  Kiitos Supermaimaille pitkällisestä palautteesta! Koululainen vastaa. Koululaisen vanhat sivut olivat hyvin raskaalla vanhanaikaisella alustalla, jota oli tuskallista päivittää. Kun verkon ja selainten teknologia kehittyy, vanhat ratkaisut voivat lakata toimimasta ja jopa kaatua. Kuten ehkä huomasitte, sivuille ei ilmestynyt pitkään aikaan mitään muita sisältöjä kuin kilpailut ja uusien lehtien ilmestymisestä ilmoittaminen. Uudistuksen myötä siirryimme nykyaikaiselle alustalle, jota pystymme päivittämään notkeammin. Olette jo ehkä huomanneet, että esimerkiksi suosikkisisältöjämme testejä julkaistaan nykyään paljon useammin?

  Uusi alusta vaikuttaa aina moneen asiaan. Koululaisen tapauksessa esim. avatarit (profiilikuvat) ja ryhmien avoimuus tulee alustan ominaisuutena. Näistä voi aina lähettää meille palautetta, jonka otamme huomioon, kun saittia kehitetään. Myös vanhojen käyttäjien kommentit luetaan. Voitte kertoa, millaiset ominaisuudet haittaavat/auttavat saitin käyttöä.

  Uudistuksessa halusimme myös, että verkkosivuamme pystyy lukemaan mobiililaitteill kuten puhelimella. Aiemmin tämä ei onnistunut.

  Tavoitteenamme ei siis ollut ajaa ketään pois. Harmillista, jos näin on käynyt. Sivusto on edelleen avoin kaikille asiallisesti käyttäytyville kävijöille. Mutta kyllä, pääkohderyhmämme ovat Koululainen-lehdestä kiinnostuneet lapset. Lehden riittävät tilaajamäärät takaavat, että meillä on henkilökuntaa ja mahdollisuuksia ylläpitää myös koululainen.fi:tä ja tehdä tänne kiinnostavia juttuja. Vanhan saitin jättäminen verkkoon veteraanikäyttäjille olisi ollut vastuutonta: haluamme, että Koululainen-nimikkeen alla käydään vain asiallista keskustelua hyvässä hengessä, eikä meillä ole mahdollisuuksia ylläpitää kahta saittia samalla kertaa. Siihen ei vain ole tarpeeksi henkilökuntaa. Lisäksi tämä olisi sekavaakin.

  Selvittikö tämä uudistuksen taustoja? Jatkamme mielellämme keskustelua. 🙂

  Avatar
  Pesukone
  Participant

  Uu 😀

  Avatar
  supermaimai
  Participant

  Kiitos Heidille, kun vastasit! Oli hyvä saada taustaa sivujen päivittämiselle. Esitin ehkä oman teoriani hieman liian syyttävästi, mutta ymmärrän nyt hyvin syyt yhtiön päätöksille. Tietenkin on harmillista, kun vanha käyttäjäkunta lähti, mutta on myös kivaa, että lehden lukijat ovat löytäneet sivut, ja kyllähän veteraanikäyttäjät tosiaan voivat käyttää vaikka aiemmin mainitsemaani roolipelisivustoa.

  Avatar
  Borderterrieri
  Participant

  #WhrsDaOldKoululainen

  jos tää juttu enää on käytössä.

  Avatar
  Pesukone
  Participant

  On se!

  Avatar
  Borderterrieri
  Participant

  Okei. ?

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.