Roolipelaaminen miten?

Home Forums Leffat ja sarjat Roolipelaaminen miten?

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by Avatar pkp 1 year, 4 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Avatar
  pkp
  Participant

  Hei:3 Tämä on ensimmäinen keskustelu enkä oikein näistä hirveämmin tiedä mitään sillä Rekiseröidyin tänne vasta vähän aikaa sitten mutta tässä keskustelussa aion puhua Roolipelaamisesta ja siitä mitä se on ja teen sitten myös toisenkin keskustelun jossa sitten Roolipelaisimme.

   

  Roolipelaaminen on sitä, että ohjaat itse keksimääsi tai jostakin sarjasta otettua hahmoa ja kerrot mitä hahmosi tekee miltä siltä tuntuu ja näin edes päin.

   

  Kaikenlaisia Merkkejä

  Näin kutsuttu ”Ilman roolimista”. Jos haluat sanoa jotakin muuten, kun hahmosi kautta niin kannattaa käyttää //Näitä//, =Näin=, -Näin tai vaikka ?Näin? Pää asia on se, että kaikki ymmärtävät, että et puhu hahmollasi.

   

  Kun hahmosi puhuu niin laitat ”Nämä merkit” tai miksei vaikka                         -Tämänkin.                                                                                                                  Kun hahmosi ajattelee niin laitat ^Nämä tai^ #Nämä merkit#.                    Kun taas hahmosi tekee jotakin muuta niin et tarvitse mitään merkkejä.

  Olen nähnyt myös yhden hyvin suuren virheen joka on se, että kirjoitetaan liian samanlaisella tavalla, kun tarinan kirjoittaminen. Tässä esimerkki:

   

  Lea-

  Kävelin kouluun ystävieni kanssa ja juttelin heidän kanssaan ”Hei Lea haluatko tulla koulu jälkeen kahvilaan meidän kanssa?” Eräs ystävistäni kysyi Vastasin, että haluan tulla. Koulun jälkeen kävelimme isolla porukalla kahvilaan ja tilasime jätskiä, kahvia ja kaikkea muutakin hyvää, kun kello tuli kuuden niin lähdin kotiin ja menin nukkumaan omaan sänkyyni.

  Roolipelaamisessa minusta juurikin se hienoin asia on se, että YHDESSÄ rakennamme tarinan emmekä yhdessä roolissa kelaa yhtä päivää ohitse.

   

  LOMAKKEET

  Lomakkeissa kerrot minkälainen hahmosi on ja useissa roolipeleissä tarvitset vähintään nämä asiat:

   

  Nimi: Kannattaa etsiä nimiä vaikka Googlesta jos et itse keksi(;

  Ikä: Joissakin Roolipeleissä on erikseen määrätty minkä ikäisiä saa olla.

  Sukupuoli: Tätä voidaan myös kutsua lyhenteellä ”skp”.

  Luonne: Ei kannata tehdä pelkkiä adjektiivi pötköjä.

  Muuta: Jäikö jotakin joka ei kuulu Luonteeseen mutta haluat kertoa sen?

  Ulkonäkö: Kuvaile teksitillä tai lähetä kuva tai tee vaikka kummatkin.

  Menneisyys: Kerro vaikka oliko hänellä kovia kokemuksia nuoruudessa.

  Perhe: Kerro Äidistä, Isästä ja sisaruksista ja jos heitä on vaikka menehtynyt.

   

  Sitten asioita mitä ET saa tehdä:

  Autohittaus:

  Metapelaaminen: Tarkoittaa että kaiken tietäminen ei ole sallittua. Hahmosi ei tuosta vain voi tietää toisen hahmon ajatuksia tai salaisuuksi mitä sinä Roolipelaaja tiedät.

  Munchaus: Tarkoittaa sitä, että hahmosi on yksinkertaisesti ylivoimainen. On liian vahva, liian kaunis tai liian pidetty. Jos nyt hahmosi sattuisi tippumaan kerrostalon katolta niin varmasti saa siitä jonkinlaisia haavoja.

  Monissa paikoissa sanotaan myös ”Hahmot riitelevät, roolijat eivät” Eli siis toisia ihmisiä ei haukuta mutta toisia Roolipelihahmoja voi. Jos joku siis haukkuu roolipelihahmoasi niin hän ei tarkoita suututtaa sinua vaan Roolihahmoasi mutta Jos se sinua ärsyttää niin voit kysäistä voisiko toinen Roolija lopettaa sen.

   

  Esimerkki yhdestä Roolista:

   

  April

  Kävelin ulos Matikan luokasta ja menin naulakoille laittamaan Kengät jalkaan ja takin päälleni ^Vihdoin koulu loppui.^ Ajattelin pirteänä ja avasin lähimpänä olevan ulko-oven ja astuin ulos ja huomasinkin, että ulkona satoi kaatamalla joten laitoin takin hupun päähäni ja pikakävelin kohti kotiani.

   

  Usein Roolipelin luoja sanoo vuoden ajan, lämmön, päivän ja kuukauden.

   

  Jos pidät vaikka Harry Potterista tai Ihmissusista niin uskon, että niihin liittyviä Roolipelejä on. Jos et löydä sellaista Roolipeliä mihin haluaisit niin voit vaikka itse tehdä sellaisen.

   

   

  Aina Roolin eteen kuuluu laittaa hahmosi nimi ja jos onnistuu niin vieä välilyönti ja sitten aloittaa Rooli sillä jos sinulla on useampi, kuin vain yksi hahmo niin siitä kaikki tunnistavat millä hahmoistasi Roolit. (Vaikka sinulla olisikin vain yksi hahmo niin tee tämä kuitenkin.)

   

  Voisitte vaikka ehdottaa minkälaine Roolipeli olisi teistä kiva tai vaikka kertoa jos olette joskus Roolipelanneet.

   

   

  Monista tämä voi kuulostaa hyvinkin sekavalta tiedän ja pyydän siitä anteeksi.

  Avatar
  pkp
  Participant

  Apua, unohdin kokonaan kertoa Autohittaamisesta:0

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.