Reply To: kauhutarinoita

Home Forums Välkkä kauhutarinoita Reply To: kauhutarinoita

Avatar
Jessefani 2
Participant

Kauhukirja

 

Kop,kop.  Kop,kop,kop. 

Janita kierähti peittoonsa vahingossa kääriytyneenä lattialle. Hän heitti peiton yltään ja nousi lattialta. Säikähtäneenä Janita ryntäsi ikkunansa luo, nosti verhot, pyöräytti sälekaihtimet auki ja katsoi ulos.

Vain autio piha oli näkymä, jonka Janita huomasi.         Siellä ei ollut ketään. Eikä mitään.                          Hän tunnisti tapahtumat kirjastaan. Todellisuus ja kirjan tapahtumat tuntuivat sekoittuvan keskenään.    Kirjan kertomus alkoi tuntua pelottavalta ja todelliselta. Sitten alkoi sataa. Ikkuna, jota Janita edelleen järkyttyneenä tuijotti, peittyi sadepisaroihin.

******

 

Aamurutiinien jälkeen Janita lysähti takaisin sänkyynsä. Eläinjulisteen koiran ystävälliset silmät tuijottivat Janitaa.

– Janitaaa!! Riina-tädin kimeä huuto palautti Janitan ajatusmailmastaan. – Lähdetäänkö kirjastoon?

– Ehdottomasti! Janita oli heti pystyssä. Hän nappasi itse tekemänsä painavan kirjastokassin ja puhelimensa, jonka  kuoren sisätaskussa oli aina kirjastokortti. Kirjastossa Janitan kirjastokassi tyhjeni ja täyttyi. Hän otti kuusi paksua fantasiakirjaa ja muutaman kirjallisuusdiplomiin kuuluvan kirjan. Koska Janita harrasti vain koripalloa kaksi kertaa viikossa, hänellä oli  paljon aikaa   lukea. Kotonaan Janita ihmetteli Riinan outoa käytöstä. Hänen äänensä oli ollut oudon kuuloinen ja hän oli ärtyneen oloinen, mikä ei ollut yhtään hänen tapaistaan.

Kotona Janita jatkoi taas Kauhukirjan lukemista.

Seuraavana yönä Sara-Niina kuuli taas koputuksia. Kop,kop. Kaksi hidasta koputusta. Tällä kertaa Sara-Niina veti verhot heti auki. Hän ehti nähdä violetin valon, joka säkenöi vähän aikaa ja väri haihtui. Violetti väri ei kuitenkaan lupaa mitään hyvää…… 

 

Janita alkoi voida pahoin. Hän tiesi, ettei seuraavasta yöstä tulisi helppo.

 

 

 

Jatkuu….