Äänestä Vuoden 2021 lemmikki!

Tässä ovat Koululaisen lemmikkikisan söpöt ja pörröiset finalistit. Äänestä omaa suosikkiasi!

Näin äänestät

Äänestä suosikkiasi 3.12. mennessä alla olevalla lomakkeella. Sekä lukijoiden suosikkikuvan että toimituksen valitseman lempparikuvan ottaneet palkitaan 50 euron lahjakortilla Mustiin ja Mirriin. Lukijoiden äänestämästä koko kilpailun voittajasta tehdään juttu myös Koululaiseen.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan neljä kirjapakettia, johon kuuluu kolme lemmikkiaiheista kirjaa. Teokset ovat Anneli Kannon Häntähoiva ja mahatautinen marsu, Helena Meripaaden Tassutrio – Pentuhurjimus ja Päivi Lukkarilan Kerrostaloponi Kemppainen (Karisto ja Otava). Yhden kirjapaketin arvo on noin 50 euroa.

Kuvaukset ehdokkaista

 1. ”Kultahamsterini Aatos herää, kun muut menevät nukkumaan. Aatoksen puuhat ovat niin hellyttäviä! Se juoksee rivakasti juoksupyörässä ja tykkää kaivautua puruihin.”
 2. Artturi on maailman paras unelmakissa. Artturi on 15 vuotta ihmisen iässä, mutta kissan iässä huimat 100 vuotta. Aina kun menen nukkumaan, Artturi tulee rapsutettavaksi ja hellittäväksi.”
 3. Kielo on kaksivuotias kissa. Kielosta on moneksi. Paitsi että se on söpö, se näyttää joskus kuunnellessaan tunturipöllöltä. Kielo osaa myös kurnuttaa kuin sammakko.”
 4. Lennart on 1-vuotias bengalin kissa, joka osaa kissa-agilitya ja hyppää melkein kahden metrin korkeudelle. Lisäksi ’istu’, ’anna tassu’ ja ’maahan’ -komennot ovat Lennulle tuttuja juttuja.”
 5. ”Nelivuotias Laku on ikuinen pentu­koira. Sillä on pumpulinpehmeä valkoinen turkki ja leikkisä mieli! Laku rakastaa kaikkia ja kaikki rakastavat Lakua.”
 6. ”Tässä on gerbiilityttö Lulu lempipuuhassaan: syömässä. Se on niin söpö. Aina kun menen terraariolle, Lulu tulee tervehtimään. Pelastimme sen, kun se ei tullut muiden kanssa toimeen.”
 7. Lumi-koiralla on hauskat kiharat karvat ja söpöt silmät. Lumppa pitäisi valita vuoden lemmikiksi, koska hän on oman alueensa ’kuningatar’ ja hänen söpöytensä voittaa kaiken!”
 8. ”Poronvasa Namu jäi orvoksi ja on kasvanut ihmisten parissa syömällä tuttipullosta maitoa. Namu rakastaa vaatteiden napertelua huulilla.”
 9. Nova-koira on australianpaimenkoira ja älykäs kuin mikä: se osaa laskea mäkeä, hyppiä trampalla ja löytää sieniä metsästä. Se tykkää kaikista ja on aina menossa mukana, myös saunassa ja suihkussa.”
 10. Timo on seurallinen pupupoika, joka osaa juosta rappuset turbonopeudella sekä hypätä korkeita ilmaloikkia. Touhukkuuden lisäksi Timolla on taito ottaa rennosti. Timo on ihan huippupupu!”

Osallistu

 • Aatos-hamsteri
 • Artturi-kissa
 • Kielo-kissa
 • Lennart-kissa
 • Laku-koira
 • Lulu-gerbiili
 • Lumi-koira
 • Namu-poro
 • Nova-koira
 • Timo-pupu

Äänestys on päättynyt.

Avainsanat

Kommentit

Oli lähes mahdotonta valita, ketää äänestää!

Oma kommentti