Mukikakku on helppo herkku – katso 5 nopeaa reseptiä!

Kun nälkä yllättää, pelastaa nopeatekoinen mukikakku tilanteen. Kokeile myös makeita versioita.

Mukikakku tomaatilla ja pekonilla

Suolainen mukikakku saa makunsa pekonista.

Tarvitset:
4 rkl pekonia
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl crème fraîchea
5 rkl vehnäjauhoja
⅔ tl leivinjauhetta
2 kirsikkatomaattia

Tee näin:
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se rapeaksi.

Sekoita mukissa tässä järjestyksessä kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy, crème fraîche, jauhot, leivinjauhe, pekonipalat ja paloiteltu tomaatti.

Kypsennä mikrossa 1 minuutti 20 sekuntia teholla 800 W.

Laita kypsennyksen jälkeen pinnalle muutama pekonipala, tomaattia ja crème fraîchea.

Mukikakku parmesaanilla ja rucolalla

Mukikakku rucolalla ja parmesaanilla sopii myös kasvissyöjälle.

Tarvitset:
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl crème fraîchea
5 rkl vehnäjauhoja
⅔ tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua parmesaania
2 rkl silputtua rucolaa
2 paloilteltua kirsikkatomaattia

Tee näin:
Vatkaa yhteen kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy, crème fraîche, jauhot, leivinjauhe, parmesaaniraaste ja rucola.

Kypsennä seosta mukissa mikrossa 1 minuutti 20 sekuntia teholla 800 W.
Ripottele valmiin kakun päälle parmesaania ja rucolaa.

Mukikakku banaanilla ja suklaalla

Mukikakku maistuu banaanin ja suklaan kera.

Tarvitset:
2 rkl voita
1 kananmuna
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kermaa
4 rkl banaania
8 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl suklaahippuja

Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W.

Vatkaa mukissa kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, kerma, soseutettu banaani, jauhot, leivinjauhe, suklaahiput ja sulatettu voi.
Kypsennä seosta mukissa mikrossa 1 minuutti 40 sekuntia teholla 800 W.

Mukikakku mustikoilla ja vadelmilla

Marjainen mukikakku on helppo herkku.

Tarvitset:
2 rkl voita
3 rkl tomusokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl mantelijauhoa
¼ tl leivinjauhetta
1 munanvalkuainen
1 rkl mustikoita
1 rkl vadelmia

Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W.

Sekoita mukissa tomusokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, munavalkuainen ja sulatettu voi. Laita taikinan sekaan puolet marjoista.

Kypsennä mikrossa 1 minuutti 30 sekuntia teholla 800 W. Lisää loput marjat valmiin kakun päälle.

Mukikakku pähkinöillä ja suklaalla

Pähkinä ja suklaa sopivat hyvin mukikakun mausteiksi.

Tarvitset:
2 rkl voita
3 palaa tummaa suklaata
1 kananmuna
3 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 rkl kermaa
2 rkl hasselpähkinäjauhoa
5 rkl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhoa

Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W. Sulata suklaata toisessa kulhossa 1 minuutti 10 sekuntia.

Vatkaa erillisessä kulhossa yhteen kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, kerma, pähkinäjauhe, jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi.
Sekoita kolmasosa taikinasta sulatetun suklaan joukkoon.
Laita mukiin vuorotellen lusikallinen suklaista ja tavallista taikinaa. Pyöräytä veitsellä aaltomainen raita taikinaan.
Kypsennä kakkua mikrossa 1 minuutti 40 sekuntia teholla 800 W.

Lähde: Lene Knudsen, Makeat ja suolaiset mukiherkut, WSOY.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti