Mukikakku tomaatilla ja pekonilla
Tarvitset:
4 rkl pekonia
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl crème fraîchea
5 rkl vehnäjauhoja
⅔ tl leivinjauhetta
2 kirsikkatomaattia
Tee näin:
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se rapeaksi.
Sekoita mukissa tässä järjestyksessä kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy, crème fraîche, jauhot, leivinjauhe, pekonipalat ja paloiteltu tomaatti.
Kypsennä mikrossa 1 minuutti 20 sekuntia teholla 800 W.
Laita kypsennyksen jälkeen pinnalle muutama pekonipala, tomaattia ja crème fraîchea.
Mukikakku parmesaanilla ja rucolalla
Tarvitset:
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl crème fraîchea
5 rkl vehnäjauhoja
⅔ tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua parmesaania
2 rkl silputtua rucolaa
2 paloilteltua kirsikkatomaattia
Tee näin:
Vatkaa yhteen kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy, crème fraîche, jauhot, leivinjauhe, parmesaaniraaste ja rucola.
Kypsennä seosta mukissa mikrossa 1 minuutti 20 sekuntia teholla 800 W.
Ripottele valmiin kakun päälle parmesaania ja rucolaa.
Mukikakku banaanilla ja suklaalla
Tarvitset:
2 rkl voita
1 kananmuna
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kermaa
4 rkl banaania
8 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl suklaahippuja
Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W.
Vatkaa mukissa kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, kerma, soseutettu banaani, jauhot, leivinjauhe, suklaahiput ja sulatettu voi.
Kypsennä seosta mukissa mikrossa 1 minuutti 40 sekuntia teholla 800 W.
Mukikakku mustikoilla ja vadelmilla
Tarvitset:
2 rkl voita
3 rkl tomusokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl mantelijauhoa
¼ tl leivinjauhetta
1 munanvalkuainen
1 rkl mustikoita
1 rkl vadelmia
Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W.
Sekoita mukissa tomusokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, munavalkuainen ja sulatettu voi. Laita taikinan sekaan puolet marjoista.
Kypsennä mikrossa 1 minuutti 30 sekuntia teholla 800 W. Lisää loput marjat valmiin kakun päälle.
Mukikakku pähkinöillä ja suklaalla
Tarvitset:
2 rkl voita
3 palaa tummaa suklaata
1 kananmuna
3 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 rkl kermaa
2 rkl hasselpähkinäjauhoa
5 rkl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhoa
Tee näin:
Sulata voita kulhossa 20 sekuntia mikron teholla 800 W. Sulata suklaata toisessa kulhossa 1 minuutti 10 sekuntia.
Vatkaa erillisessä kulhossa yhteen kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, kerma, pähkinäjauhe, jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi.
Sekoita kolmasosa taikinasta sulatetun suklaan joukkoon.
Laita mukiin vuorotellen lusikallinen suklaista ja tavallista taikinaa. Pyöräytä veitsellä aaltomainen raita taikinaan.
Kypsennä kakkua mikrossa 1 minuutti 40 sekuntia teholla 800 W.
Lähde: Lene Knudsen, Makeat ja suolaiset mukiherkut, WSOY.
Nam!