Parhaat jouluelokuvat – nämä leffat viihdyttävät läpi pyhien

Jouluna on aikaa rentoutua hauskojen, koskettavien ja jopa vähän jännittävienkin elokuvien parissa. Koululainen listasi 10 jouluelokuvaa, joiden parissa kuluu melkein koko loma.

Parhaat jouluelokuvat kuuluvat joulunaikaan. Viritä mielesi joulutaajudelle valitsemalla tästä kymmenen elokuvan listasta suosikki, jonka parissa viihtyy varmasti koko perhe. Parhaat jouluelokuvat ovat onneksi sellaisia, että niitä on ilo katsoa uudestaan!

Artturi Joulu – Joulupukin poika

Miten Joulupukki ehtii toimittaa kaikki lahjat perille aaton aikana? Tämä kysymys on mietityttänyt lapsia ja aikuisia kautta aikojen, mutta Artturi Joulu – Joulupukin poika -elokuva tarjoaa siihen vihdoin vastauksen. Elokuva esittelee myös Joulupukin perheen koko komeudessaan, ja pääosassa seikkailee Pukin poika Artturi.

Elokuvassa tekniikka on tehnyt tepposet Pukille, ja yksi lapsi on vaarassa jäädä ilman lahjaa. Artturi ottaa kunniatehtäväkseen pelastaa lapsen joulun ja uskon Joulupukkiin. Hauska ja vauhdikas jouluelokuva sopii mainiosti koko perheelle.

Elf

Elf-elokuva on joulusatu, jossa 30-vuotiaaksi Pohjoisnavalla varttunut Buddy saa kuulla olevansa tontun sijaan ihminen. Vauvana Joulupukin säkkiin päätynyt Buddy päättää etsiä oikean isänsä New Yorkista. Tontun seikkailu suurkaupungissa ei odotettavasti mene aivan putkeen, ja Will Ferrelin esittämän Buddyn kommelluksille pääsee nauramaan kerran jos toisenkin.

The Grinch

Jim Carreyn tutuksi tekemä vihreä peikko Grinch on lunastanut paikkansa suomalaistenkin perheiden televisioissa. The Grinch -elokuvassa Huuvillen sokerisen suloisessa kylässä asuu kansa, joka rakastaa joulua yli kaiken. Vuorella asuva peikko ei kuitenkaan voi sietää muiden iloa, joten hän päättää varastaa kyläläisten lahjat ja samalla koko joulun.

Grinchin kelju temppu toimii kuitenkin myös opetuksena, sillä onhan joulussa kyse paljon muustakin kuin paketeista ja tavaroista. Myös peikolla on opittavaa, ja siinä häntä auttaa rohkea pikkutyttö, Cindy Lou Huu.

Joulutarina

Valkopartainen ja ikivanha Joulupukkikin on joskus ollut nuori. Joulutarina-elokuva kertoo koskettavasti, miten orvosta Nikolaksesta kasvaa kaikkien tuntema punanuttu. Lapin upeat lumiset maisemat tekevät elokuvan tunnelmasta maagisen. Etenkin vähälumisen Etelä-Suomen kasvatit nauttivat elokuvan puitteista.

Joulupukki ja noitarumpu

Joulupukki ja noitarumpu on kuulunut erottomattomasti suomalaiseen jouluun jo huimat 20 vuotta! Ajan hammas ei ole nakertanut tätä ihastuttavaa jouluelokuvaa, jossa Joulupukin nuha sekä muut sattumukset uhkaavat joululahjojen jakamisen toteutumista. Kummallisuuksien taustalla tuntuu myös aina soivan mystinen rummutus…

Lapin taika ja Mauri Kunnaksen luomat hauskat hahmot tekevät animaatiosta klassikon, johon palaa iloisin mielin jokaisena jouluna.

Lumiukko

Monen jouluaaton perinteisiin kuuluu ehdottomasti kuvankaunis animaatio Lumiukko. Puolituntinen Lumiukko on jouluelokuvien haikeimmasta päästä, mutta viehättävä piirrosjälki ja joulun taian herkkä kuvaus saavat katsojan takuulla joulumielelle.

Mykkäanimaatiossa nuori poika rakentaa aattona pihalleen lumiukon vain herätäkseen yöllä siihen, että ukko on herännyt eloon. Lumiukon seurassa poika pääsee kokemaan uskomattoman seikkailun, jota tahdittaa läpi elokuvan kaunis musiikki.

Napapiirin pikajuna

Tunnelmallisessa jouluelokuvassa 10-vuotias Steven herää elämänsä yllätykseen, kun juna saapuu hakemaan hänet kotioveltaan uskomattomalle matkalle kohti Pohjoisnapaa. Napapiirin pikajunassa matka on tärkeämpi kuin määränpää, ja Steven ja muut junaan kutsutut lapset saavat nähdä yhtä jos toista unenomaista matkansa aikana.

Elokuva vahvistaa uskoa Joulupukkiin ja varmistaa joulutunnelman koko perheelle.

Niko – Lentäjän poika

Poronvasa Niko ei tunne isäänsä, mutta on kuullut äidiltään tämän vetävän ilmassa itsensä Joulupukin rekeä. Isän esimerkkiä seuraten Niko haluaa kehittyä samanlaiseksi lentäväksi sankariksi, vaikka kohtaakin vähättelyä lajitovereiltaan.

Niko Lentäjän poika on taidolla tehty animaatio, jossa on lämmin tunnelma. Vaaniva susilauma ja sen hurja johtaja voivat kuitenkin olla turhan pelottavia perheen pienimmille. Muista myös jatko-osa: Niko 2: Lentäjäveljekset.

Onnelin ja Annelin talvi

Onnelin ja Annelin uutta elokuvaa odotellessa on mukava palata tyttöjen talviseikkailun pariin. Onnelin ja Annelin talvi ei ole varsinainen jouluelokuva, mutta myös joulun säihkeestä saadaan nauttia. Elokuvassa tytöt majoittavat kodittomaksi jääneen Vaaksanheimon lilliputtiperheen nukkekotiinsa.

Talvinen Kissanmintun kaupunki on lumoava, eikä vekkulia miniperhettä voi olla ihastelematta. Hieman jännitystäkin leffaan mahtuu, kun Vaaksanheimot kaapataan. Suloinen elokuva sopii kuitenkin koko perheelle.

Shrekin vihreä joulu

Aiemmista elokuvista tuttu Shrek nähdään puolen tunnin mittaisessa lyhytelokuvassa myös joulutunnelmissa. Vihreä jättiläinen päättää järjestää perheelleen ikimuistoisen joulun, mutta vaikeuksia aiheuttaa se, ettei hän ole ikinä ennen viettänyt joulua itse.

Shrekin vihreässä joulussa vilisee aiemmista leffoista tuttuja hahmoja, kuten Aasi, Saapasjalkakissa sekä Piparkakkumies. Taattua laatua Shrekin ystäville!

Lue myös: Rogue One on vaikuttava lisä Star Wars -saagaan
Katso myös: Haastattelussa Trolls-tähdet Justin Timberlake ja Anna Kendrick
Testaa myös: Mitä saat joululahjaksi?
Testaa myös: Mikä elokuva sinun pitäisi katsoa seuraavaksi?

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti