Porkkanamuffinit
Tarvitset:
2 munaa
1 dl taloussokeria
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1. Raasta 2–3 suurta porkkanaa hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, pähkinärouhe, leivinjauhe ja kaneli huolellisesti sekaisin omassa kulhossaan.
2. Vatkaa munat ja sokerit ke-vyeksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon porkkanaraaste ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon omassa kulhossaan sekoitetut kuivat aineet muovilastalla käännellen, niin että taikina säilyy kuohkeana.
3. Täytä muffinivuoat taikinalla hieman yli vuokien puolivälin. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ota kypsät muffinit uunista ja anna jäähtyä ennen koristelemista.
Sitruunainen kuorrute
Tarvitset:
50 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl tomusokeria
pari tippaa keltaista väriainetta
1. Sekoita tuorejuustot hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon sen verran tomusokeria, että tahnasta tulee sopivan paksua pursottamiseen.
2. Lisää joukkoon muutama tippa väriainetta, jotta saat kuorrutteesta haluamasi väristä. Sekoita huolellisesti.
3. Lusikoi seos pursottimeen.
Tipun kasvot
Tarvitset neljää eriväristä sokerimassaa. Kauli keltainen sokerimassa ohueksi, hieman muffinia pienemmäksi levyksi muovialustalla.
Muotoile valkoisesta massasta silmät, vaaleanpunaisesta pieni nokka ja mustasta massasta silmiin pienen pienet pupillit. Massa tarttuu paremmin kiinni, jos kostutat sen pintaa varovaisesti. Aseta palaset paikoilleen ja anna jähmettyä.
Toimi näin
Valmista ensin muffinit. Anna niiden jäähtyä kunnolla ennen koristelemista.
Pursota kuorrutetta muffinin reunoille. Jos haluat muffineista erityisen meheviä, voit peittää kuorrutteella koko muffinin pinnan.
Muotoile tipuille kasvot sokerimassasta. Massa jähmettyy nopeasti. Irrota kasvot varovasti veitsellä alustasta ja aseta koriste muffinin keskelle, kuorrutteen päälle. Voit tarjoilla heti.
Kommentit
Oma kommentti