Vinkeät vappuvohvelit

Punajuurivohveli on täydellinen vappuruoka: näyttävä, maukas ja vieläpä terveellinenkin. Maistuvat myös muulloin!

Punajuurivohvelitaikina

Tarvitset:
500 g punajuuria
4 dl kermaviiliä
2 dl omenamehua
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta

Tee näin:
Kuori ja raasta punajuuret mahdollisimman hienoksi raasteeksi.

Sekoita kermaviili, omenamehu ja munat kulhossa. Sekoita kuivat aineet huolellisesti toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet kermaviiliseoksen joukkoon vähän kerrallaan, välillä huolellisesti sekoittaen. Lisää punajuuriraaste taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vohvelirauta ja lisää siihen vähän rasvaa. Taikina on melko paksua ja jähmeää, joten se kannattaa levittää raudalle lähes reunoja myöten. Paista vohvelit kypsiksi. Voitele rautaa aina välillä, ettei taikina tartu kiinni.

Saat taikinasta noin 12 vohvelia.

punajuurivohvelit tonnikalatäytteellä

Makea punajuuri ja kirpakka tonnikala-sitruunakastike sopivat hyvin yhteen. Voit myös leikata vohvelit sydämiksi ja tarjota ne pieninä suupaloina.

Tonnikalatäyte

Tarvitset:
1 tlk (200 g) kermaviiliä
1 tlk tonnikalaa (paloina vedessä)
sitruunamehua
mustapippuria

Tee näin:
Hienonna tonnikala ja sekoita se kermaviiliin. Purista joukkoon hieman sitruunamehua ja mausta mustapippurilla. Sekoita hyvin.

Pizzavohvelit

Tarvitset:
300 g jauhelihaa
300 g tomaattimurskaa
pizzamaustetta
juustoraastetta
suolaa
pippuria

Tee näin:
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattimurska ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pois. Mausta. Tarjoa kuumien vohveleiden kanssa. Viimeistele annos ripottelemalla vohvelin päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.

Katso myös ohje maukkaisiin makeisiin vohveleihin.

Ohjeet on julkaistu Koululaisessa 6/2016.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti