Onni on makea omena! 3 herkullista ohjetta

Omenasta saa helposti ihanan makoisan aamupalan sekä herkkuja vaikka koulun jälkeen popsittavaksi. Tee uuniomenoita, omenatikkareita ja omenatuorepuuroa.

Vinkki! Omenoita on eri makuisia, ja näistä herkuistakin tulee erilaisia riippuen siitä, millaisia omenoita käytät.

valkosuklaalla kuorrutettuja omenatikkareita

Näiden omenatikkareiden kuorruttamiseen on käytetty valkosuklaata.

Omenatikkarit

Tarvitset:
1–2 omenaa
200 g suklaata (1 iso levy)
+ koristeita kuten strösseliä, nonparelliä, pähkinöitä
grillitikkuja

  1. Leikkaa omenat lohkoiksi. Työnnä grillitikku varovasti jokaiseen lohkoon.
  2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kun suklaa on kokonaan sulanut, voit dipata omenalohkoja siihen.
  3. Nosta tikkarit jähmettymään lautaselle tai leivinpaperille ja koristele ne heti strosselillä tai pähkinöillä.
  4. Jos tikkarit eivät jähmety huoneenlämmössä, voit nostaa ne hetkeksi jääkaappiin.

uuniomenakattaus

Uuniomenat

Tarvitset:
4 omenaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl tummaa siirappia
½ tl kanelia
2 rkl voita

Huom! Muista, että juuri uunista tulleet omenat ovat todella kuumia.

  1. Pese omenat ja irrota niistä keskiosa omenaporalla tai kovertamalla varovasti veitsellä. Asettele omenat pystyyn uunivuokaan.
  2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi, kaneli ja voi.
  3. Lusikoi siirappiseos omenoiden keskiosan aukosta sisään sekä omenoiden päälle.
  4. Paista uunissa 175 asteessa noin 30–45 minuutin ajan.
  5. Herkuttele jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

omenaista tuorepuuroa

Omenatuorepuuro

Tarvitset:
1 omena
1 dl kaurahiutaleita
2 dl jogurttia
ripaus kanelia

  1. Raasta omena ja sekoita loput ainekset kulhossa omenaraasteen sekaan.
  2. Kumoa seos purkkiin tai rasiaan ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  3. Nauti viileänä!

Dr Sugarin ruokaohjeet on julkaistu Koululaisessa 10/2017.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti