Rouskuva siemennäkkäri
Pellillinen
Tarvitset:
3 kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl isoja kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne huolellisesti keskenään.
3. Levitä seos pellille mahdollisimman ohueksi. Varo, ettet kuitenkaan tee levyyn reikiä.
4. Paista näkkärilevy 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja leikkaa näkkileipälevy lämpimänä paloiksi.
Helpot välipalapatukat
Noin 12 palaa
Tarvitset:
6 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl mantelia, pilkottuna
1 dl hunajaa
50 g voita
½ dl ruskeaa sokeria, esimerkiksi fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
½ dl suklaahippuja
Tee näin:
1. Mittaa kaurahiutaleet ja mantelit uunipellille ja paahda niitä 175-asteisessa uunissa 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean sävyn. Ota pelti uunista ja anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä se sitten isoon kulhoon.
2. Mittaa kattilaan voi, hunaja ja sokerit. Lämmitä aineksia miedolla lämmöllä liedellä, kunnes ne ovat sulaneet ja sekoittuneet.
3. Kaada keitos kulhoon paahdettujen hiutaleiden ja manteleiden päälle, sekoittele ja lisää sitten rusinat ja suklaa.
4. Painele seos noin 20 x 20 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai rasiaan. Painele massa tiiviisti, jotta se on helppo leikata jäähtyneenä. Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
5. Leikkaa jäähtynyt levy haluamasi kokoisiksi välipalapatukoiksi!
Porkkanaiset teeleivät
8 kpl
Tarvitset:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 iso porkkana raastettuna
½ tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kuivat ainekset. Sekoita niiden joukkoon raastettu porkkanaraaste.
2. Lisää viimeisenä joukkoon maito ja rypsiöljy, kääntele puulastalla taikina hellästi sekaisin. Älä ylivaivaa.
3. Muotoile taikinasta kahdeksan pientä kasaa pellille ja painele ne kosteilla sormilla tai lusikalla lättäniksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes teeleivät ovat kullanruskeita.
5. Tarjoile lämpiminä voin kera!
Juttu on julkaistu Koululaisessa 8/2019
Kommentit
Oma kommentti