Mokkapalat maistuvat kaikille

Mokkapalat sopivat niin futisturnauksen buffetpöytään kuin koko perheen yhteiseen herkkuhetkeenkin. Jos tavalliset mokkapalat kyllästyttävät, kokeile makeaa karamellikuorrutetta tai marjaista tuorejuustokuorrutetta!

Mokkapalat

(pellillinen)

Tarvitset:

3 dl hienoa sokeria

4 kananmunaa

200 g voita, sulatettuna

2 dl maitoa tai kermaa

5 dl vehnäjauhoja

½ dl tummaa kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

Tee näin: 

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

2. Mittaa kananmunat ja sokeri kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vatkaa niistä sähkövatkaimella kuohkea, vaalea vaahto.

3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja toiseen sulatettu voi ja lämmin maito.

4. Lisää varovaisesti muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineksia. Muista kaapia huolellisesti kulhon reunat.

5. Kaada valmis taikina valmistellulle uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun jää raakaa taikinaa, paista vielä hetki.

6. Nosta valmis pohja uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat haluamaasi kuorrutetta.

Mokkasuklaakuorrute

Tarvitset:

100 g voita tai margariinia

6 dl tomusokeria

¾ dl kahvia

½ dl tummaa kaakaojauhetta

+ nonparelleja

Tee näin: 

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta, kunnes se on tasaista ja kiiltävää, älä kiehauta.

2. Anna kuorrutteen jäähtyä, mutta sekoittele sitä aina välillä, jotta pintaan ei tule kovaa kuorta. Kun kuorrute on paksuuntunut, voit kaataa sen jäähtyneen pohjan päälle. Levitä lastan tai lusikan avulla ja viimeistele nonparelleilla.

Karamellikuorrute

Tarvitset:

115 g voita

½ dl kahvia tai maitoa (jos et halua kahvin makua, vaihda kahvi maitoon)

1 tl vaniljasokeria

7½–8 dl tomusokeria

½ dl valmista karamellikastiketta

+ mantelilastuja

Tee näin: 

1. Mittaa kaikki ainekset (paitsi karamellikastike) kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta, kunnes se on tasaista ja kiiltävää, älä kiehauta.

2. Lisää sitten joukkoon karamellikastike ja sekoita hyvin. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian juoksevalta.

3. Anna kuorrutteen jäähtyä, mutta sekoittele sitä aina välillä, jotta pintaan ei tule kovaa kuorta. Kun kuorrute on paksuuntunut, voit kaataa sen jäähtyneen pohjan päälle. Levitä lastan tai lusikan avulla ja koristele mantelilastuilla.

Tuorejuustokuorrute

Tarvitset:

100 g voita

200 g tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

+ marjoja

Tee näin: 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen mokkapalapohjan päälle. Ripottele marjat pinnalle.

 

Juttu on julkaistu Koululaisessa 5/2020

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti