Helppo tai haastava: isänpäiväkakku kahdella tavalla

Isänpäivä on ihan paras syy opetella uusia taitoja keittiössä. Kokeile erilaisia koristelutyylejä vadelmakakun pinnalle tai yllätä isi suussa sulavalla Snickers-kakulla.

Isänpäiväkakku 1: vadelmakakku

Marraskuun toisena sunnuntaina juhlitaan isiä, pappoja, vaareja ja ukkeja. Kokkikerhon ohjeilla vadelmainen isänpäiväkakku syntyy helpolla tavalla ilman uunia. Jos olet kokenut kokkaaja, kokeile Snickers-kakkua, joka vie kielen mennessään.

Helppo isänpäiväkakku: vadelmakakku

(12 hengelle)

Tarvitset:

  • 1 valmis torttupohja
  • 2 prk eli 4 dl vispikermaa
  • ½ dl hienoa sokeria
  • 1 prk eli 200 g vaniljarahkaa
  • 4 dl kotimaisia vadelmia

Pursotinpussilla ja -terällä eli tyllalla saa pursotettua kauniita ruusukkeita kakkujen tai kuppikakkujen pinnalle. Tylloja on erilaisia. Vadelmakakussa on käytetty tähtityllaa.

Tee näin:

  1. Ota valmis torttupohja paketista ja aseta tarjoilulautaselle.
  2. Vispaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää viimeisenä vaniljarahka ja kääntele vaahdon joukkoon.
  3. Levitä osa valmiista kermavaahdosta kakun päälle. Lopulla voit pursottaa pinnalle koristeet käyttäen apuna pursotinpussia ja tyllaa.
  4. Lisää viimeisenä pinnalle vadelmat ja koristetikku.

Askartele helpot koristetikut kartongista ja hammastikuista. Voit kiinnittää kartongin tikkuun liimalla tai teipillä. Kirjoita koristetikkuihin nimi tai tervehdys tai piirrä kuva.

Isänpäiväkakku 2: Snickers-kakku

Haastava isänpäiväkakku: Snickers-kakku

(12 hengelle)

Kakkupohja:

Tarvitset:

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl hienoa sokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl kylmää vettä tai maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl maitosuklaata rouhittuna

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele 24 sentin irtopohjavuoka öljyllä. Voit halutessasi vuorata pohjan ja reunan myös leivinpaperilla, mikä helpottaa kakun irrottamista vuoasta.
  2. Sekoita kuivat ainekset yhteen kulhossa. Lisää sitten joukkoon nesteet ja sekoita huolellisesti sekaisin. Älä ylivatkaa. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.
  3. Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Nosta valmis kakku jäähtymään pöydälle. Irrota se vuoasta. Valmista seuraavaksi kuorrute.

Lue lisää: Yllätä isä huippukokin helpoilla ja herkullisilla sämpylöillä.

Snickers-kakun kuorrute

Tarvitset:

  • 50 g voita
  • 1–2 rkl maitoa
  • 4–5 dl tomusokeria
  • ½ dl valmista kinuskikastiketta

Pinnalle:

  • 1 Snickers-patukka
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • + vähän suklaarouhetta

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset kinuskikastiketta lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lämmitä seosta, kunnes se on tasaista ja kiiltävää, älä kiehauta.
  2. Lisää joukkoon kinuskikastike ja sekoita hyvin. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä tomusokeria, jos kuorrute tuntuu liian juoksevalta.
  3. Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen, jotta pintaan ei tule kovaa kuorta. Kun kuorrute on paksuuntunut, kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Levitä lastalla tai lusikalla. Lisää pinnalle koristeeksi vielä suolapähkinöitä, Snickers-palasia ja suklaarouhetta.

Juttu on julkaistu Koululainen 11/22 -lehdessä.

 

DR. Sugar kokkaa kanssamme

Koululaisen herkullisia ruokaohjeita tekevät Jinna ja Jonna, jotka pitävät houkuttelevaa Dr. Sugar -blogia netissä. Voit käydä tutustumassa blogiin osoitteessa blogit.meillakotona.fi/drsugar/

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti