Tuure ja Saana Boelius ovat aina toistensa tukena

Sisarukset Tuure ja Saana Boelius ovat aina olleet toistensa tukena tarpeen tullen. Se nähdään myös Amazing Race Suomi -kilpailun uudella kaudella.

Mustiin pukeutuneet Tuure ja Saana Boelius kurkkaavat oranssin hämähäkinseitin läpi kameraan. Tausta on musta, mutta siinä on myös punertava sävy.

Kun sisarukset Tuure Boelius, 23, ja Saana ­Boelius, 22, olivat pieniä, äiti lähti eläinkauppaan hakemaan heille marsuja. Marsut olivatkin loppu, joten kotiin päätyi niiden sijaan kaksi hermeliiniä eli pupua. Puput saivat nimekseen Pulla ja Bria.

– Ensimmäiseksi Pulla kiusasi Briaa ja sitten Bria alkoi kiusata Pullaa, Saana muistelee.

Lopulta puput jouduttiin erottamaan toisistaan. Niiden tapaan Tuure ja Saanakin ovat joskus kiusoitelleet toi­siaan, kuten suurin osa sisaruksista tuppaa tekemään.

– Mutta me olemme erottamattomat, Tuure toteaa.

Erottamattomalla duolla on lähes identtinen huumorin­taju, mutta muuten sisarukset ovat kuin yö ja päivä. Tuure viihtyy valokeilassa, kun taas Saana on enemmän tarkkailija­luonne.

– Minulla on räväkkä luonne, mutta olen rauhoittunut kyllä, Tuure kertoo.

– Olit nuorena tosi vilkas, kun minä olin taas rauhallisempi, mutta kuitenkin sosiaalinen, Saana jatkaa.

Erilaiset luonteet eivät ole kaksikon sisaruutta haitanneet vaan ennemmin mahdollistaneet sen, että molemmat saavat olla juuri omia itsejään. Kumpikaan ei ole kokenut jäävänsä toisen varjoon.

Jos meillä on yhteinen kaveri, hän saa parhaat puolet molemmista.

– Jos meillä on yhteinen kaveri, hän saa parhaat puolet molemmista, Tuure naurahtaa.

Tuure Boelius lyö oranssia kurpitsa-pinjataa pinjatakepillä. Saana Boelius on valmiina ottamaan karkit vastaan. Molemmat nauravat.

Halloweenin kunniaksi Tuure ja Saana saivat Koululaisen kuvauksessa rikkoa karkkitäyteisen kurpitsa-pinjatan.

Saana repi Tuuresta tehdyn pilapiirroksen palasiksi

Ennen musiikkiuraansa Tuure oli tunnettu tubettaja ympäri Suomea. Jopa sitäkin ennen hänet tiedettiin jo hyvin sisarusten kotikaupungissa Porissa.

– Tuure ohjasi erilaisia tapahtumia ja esimerkiksi zumbaa, mistä tuli huomiota, Saana tietää.

Kotikaupungissa Tuuren rohkeutta olla oma itsensä ei aina arvostettu. Hän kuvailee, että oli vielä seiskaluokalla jonkin sortin outolintu ja jopa hyljeksitty.

Seiska- ja kasiluokan välisenä kesänä Tuure päätti aloittaa tubettamisen toden teolla. Silloin hän myös julkaisi ensimmäinen viraalin Youtube-videonsa Olenko homo?

– Puhun videolla, että on tosi okei olla, mitä oletkaan.

Tuuren suosio näkyi pian Porissakin – syksyllä uudet seiskaluokkalaiset pyysivät yhteiskuvia koulussa.

– Videot toivat minulle lisää itsevarmuutta, vaikkei sitä koskaan ole kauheasti puuttunut, Tuure naurahtaa.

Saana on aina ollut Tuuren tukena. Hänkin on todistanut Tuureen kohdistunutta kiusaamista, ja Tuure muistaa, että sisko on silloin aina puolustanut häntä.

Kerran kakkos- tai kolmos­luokalla yksi sisarusten luokkalaisista piirsi Tuuresta pilapiirroksen, ja Saana repi sen.

– Opettaja tuli puhuttelemaan minua, että ei saa repiä toisten piirroksia, ja mielestäni siinä tapahtui vääryys, koska koin, että luokkalainen kiusasi Tuurea, Saana muistelee.

Lue lisää: Samuel Chime haaveili Amazing Racesta: Ajattelin aina, että olisi siistiä olla mukana Selviytyjien kaltaisessa ohjelmassa

Veli tukee ja inspiroi

Tuure ei ole koskaan antanut kiusaajien lannistaa itseään.

– Mottoni on ollut pitkään, että olen mieluummin kaikkea muuta kuin puolilämmintä lehmänmaitoa, että mieluummin överit kuin vajarit.

Tuure on kyllä kaikille kiusaajille näyttänyt, että pitää vain tehdä rohkeasti omaa juttua.

– Tuure on kyllä kaikille kiusaajille näyttänyt, että pitää vain tehdä rohkeasti omaa juttua, Saana lisää.

Samoin kuin Saana on tukenut Tuurea, myös Tuure on aina tukenut Saanaa.

– Tuure on sellainen kallio, yksi tukipilari elämässäni. Vaikka hän on räväkkä, on hän myös tosi luotettava ja leppoisa.

Tuuren tubettaminen innosti myös Saanaa tubettamaan. Ensin hän esiintyi veljen vi­deoilla, jotka saivat aina hyvin näyttökertoja.

– Mietin, että jengiä voisi kiinnostaa myös oma kanavani, ja sitten se pistettiin pystyyn.

Videoita hän teki lopulta vain vuoden ajan. Nykyään Saana tekee edelleen sisältöä, mutta Instagramiin ja Tiktokiin. Lisäksi hän opiskelee fysioterapeutiksi.

Tuurekaan ei enää tubeta, sillä hänen intohimonsa videoiden tekoon hiipui samalla kun musiikki valloitti elämän.

– Olen edelleen avoin ja tykkään antaa vertais­tukea ihmisille, mutta en halunnut enää kertoa kaikille, mitä söin aamupalaksi tai sellaista, Tuure kertoo.

Saana Boelius rikkoo kurpitsa-pinjatan, ja Tuure Boelius seuraa Saanan lyöntiä taustalla. Pinjatasta lentää karkkia ulos.

Sisarukset päättivät, että kumpikin lyö kolme lyöntiä ja sitten vuoro vaihtuu. Tuure aloitti ja onnistui tekemään kurpitsasta lommoisen, mutta lopulta Saanan lyönti rikkoi pinjatan.

Tuure ja Saana Boelius sopivat, etteivät riitele Amazing Race Suomi -reissussa

Tuure ja Saana kisaavat parina uudella Amazing Race Suomi -kaudella. He lähtivät kisaan todella itsevarmoina.

– Sovimme, että emme riitele reissussa, emmekä riidelleet, Tuure kertoo tyytyväisenä.

– Meillä oli pääsääntöisesti tosi positiivinen meininki ja tuettiin toisiamme, Saana lisää.

Kaksikon ehdoton vahvuus kisassa oli heidän sanojensa mukaan porilaisuus. Lisäksi he ovat molemmat päättäväisiä, kilpailuhenkisiä ja pitävät aina pilkkeen silmäkulmassa.

Parasta koko reissussa oli olla yhdessä ilman puhelimia, sillä molemmat olivat eri tavalla läsnä. Mitään sokeeraavaan uutta Tuure ja Saana eivät toisistaan kuitenkaan oppineet. Sen sijaan heidän sisaruutensa vahvistui entisestään.

He tiivistävät suorituksen kolmeen seikkaan.

– Hauska, vuoristorata ja sekä ilon että turhautumisen kyyneleet.

Tuure Boelius asettaa Saana Boeliuksen päähän rikkinäistä kurpitsa-pinjataa. Saana hymyilee kameralle pinjatakeppi kädessä.

Saanan suosikki Tuure-kappale on Toista mua. Tuuren suosikki omista biiseistä on Lätkäjätkä-Ville, koska sitä on kiva esittää keikoilla, kun kaikki laulavat mukana.

Tuure ja Saana Boelius

  • Tuure on 23-vuotias laulaja, näyttelijä ja entinen tubettaja. Saana on 22-vuotias vaikuttaja, opiskelija ja entinen tubettaja.
  • Molemmat ovat kotoisin Porista.
  • Molemmat ovat urheilullisia ja tykkäävät liikunnasta.
  • Instagram: @tuureboelius & @saanaboelius
  • Tiktok: @tuureboeliusofficial & @saanabee

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti