Samuel Chime haaveili Amazing Racesta: ”Ajattelin aina, että olisi siistiä olla mukana Selviytyjien kaltaisessa ohjelmassa”

Samuel Chime, 25, aloitti tiktokkaamisen, koska halusi todistaa itselleen olevansa siinä hyvä. Sisällöntuotanto on avannut monia ovia – myös Amazing Race Suomen.

Samuel Chime

Samuel Chime kertoo, että oli hienoa päästä edustamaan Bakan kanssa nuorempaa sukupolvea Amazing Racessa.

Samuel Chime, sinulla on Tiktokissa lähes 200 000 seuraajaa. Mistä sait idean ryhtyä tiktokkaajaksi?

Julkaisin ensimmäisen videoni reilu kaksi vuotta sitten. Opiskelin silloin markkinointia ja hain harjoitteluun erään yrityksen Tiktok-sisällöntuottajaksi, mutta en saanut paikkaa. Sen jälkeen päätin tehdä itse samaa hommaa, koska halusin todistaa itselleni, että olisin ollut tässä duunissa hyvä.

Mistä saat ideoita videoihisi?

Haen niitä omasta elämästäni ja lapsuudestani. Ideointiprosessi on välillä tosi vaikea ja siinä menee pitkään. Kyselen ideoi­ta myös tyttöystävältäni, kavereiltani ja perheeltäni. Kun kävelen kadulla havainnoin ympäristöä ja mietin, mikä kaikki on hauskaa ja samastuttavaa. Yritän lähestyä vi­deoita juuri samastuttavuuden kautta.

 

Samuel Chime: ”Olin tosi herkkä lapsi”

Mikä sisällöntuotannossa on parasta ja mikä taas vaikeinta?

Parasta on se, minkälaisiin kokemuksiin tämä voi avata ovia. Olen päässyt tekemään juttuja, joita en muuten ikinä voisi kuvitella tekeväni. Samalla tämä on oikeata työtä, jossa joutuu antamaan osittain pois yksityisyytensä. Kaupungilla saatetaan tuijottaa ja ottaa kuvia salaa, kun ei uskalleta tulla pyytämään kuvaa.

Mikä on mielestäsi hauskin videosi?

Ensimmäinen ”Se yks skidi, joka kusettaa ilman syytä” -sarjan videoni. Kun olin kuvannut sen, nauroin koko päivän omalle jutulleni.

Millainen olit itse lapsena?

Ala-asteella otin kaiken tosissani ja olin tosi herkkä lapsi. Jos meillä oli seuraavana päivänä englannin sanakoe ja unohdin kirjat kouluun, itkin kotona. En ollut mikään huippuoppilas, mutta sain ihan hyviä arvosanoja. Rentouduin sitten yläasteella ja siitä eteenpäin. Jos voisin yhden ohjeen nuoremmalle itselleni antaa, se olisi, että ota rauhallisemmin. Kaikki ei ole niin vakavaa.

 

Samuel pelkäsi, että puree tarantellaa keskeltä

Amazing Racessa parisi Bakari Diarran pahin pelko oli syöminen. Mikä on sinun pahin pelkosi?

Minua jännitti eniten se, että joudumme oikeasti tiukkoihin tilanteisiin, joissa tippuminen kisasta on lähellä. Kun tipuimme ensimmäisen neljän jakson jälkeen ykkössijalta kakkosiksi, alkoi vähän kuumottaa.

Miltä hämähäkki maistui?

En osaa sanoa, koska aivoni ovat estäneet sen muiston. Yritin syödä ne kaikki ötökät pureskelematta ja nielin jätti­klimppejä, jotka raastoivat kurkkuani. Pelkäsin, että puren tarantellaa keskeltä ja sisälmykset luiskahtavat kurkkuuni. Kisamoodissa se onnistui, mutta jos minulle nyt laitettaisiin lautanen eteeni, en tiedä mistä rahasta lähtisin syömään.

Mitä tosi-tv:tä itse tykkäät katsoa?

Aloitin juuri Petolliset. Pienenä katsoin jenkkirealitya ja kaksi suosikkiani olivat juuri Amazing Race ja Selviytyjät. Ajattelin aina, että olisi siistiä olla mukana Selviytyjien kaltaisessa ohjelmassa, kun Amazing Race Suomea ei ollut vielä olemassa.

Mitä teet, kun kukaan muu ei näe?

Pelaan videopelejä ja kuuntelen ääni­kirjoja. Vaikkei ulospäin näy, olen aikamoinen nörtti.

 

Samuel Chime

  • Kuka: 25-vuotias sisällön­tuottaja ja Amazing Race Suomi -kilpailija.
  • Mistä: Kotoisin Helsingin Puistolasta.
  • Harrastukset: Koripallo, Fortnite.
  • Tiktok: @chimbulaa

Juttu on julkaistu Koululainen 12/23 -lehdessä.

Lue lisää: Putous-tähdet kertovat: sketsihahmot syntyvät ihan oikeasta elämästä 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti