Resepti: sushiriisi

Helppo sushiohje Sushi

Riisin valmistus

Tarvitset:

4 dl japanilaista riisiä (myös tavallinen puuroriisi käy)
3 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
2,5 rkl sokeria
2 tl merisuolaa

Tee näin:

1. Huuhdo riisi hyvin ja jätä veteen likomaan 10–15 minuuttia.
2. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa 4,5 dl vettä ja lisää riisi. Sulje kansi ja anna riisin kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia tai niin kauan, kunnes vesi on haihtunut.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla 10–15 minuuttia.
4. Valmista tällä välin etikkaliemi: yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
5. Kumoa riisi laakeaan kulhoon ja kaada päälle etikkaliemi.
6. Nostele riisiä, mutta älä sekoita. Anna jäähtyä, kunnes riisi on kädenlämpöistä.

Haluatko lisää merellisiä herkkuja?

Niitä löytyy seuraavista linkeistä:

Sushirullat

Sushin rullaaminen

Tonnikalasushi

Lohisushi

Japanilainen munakas

Kommentit

ku koetin tehä uuellee ni tuli sähkökatko ja se meni pilalle mult jäin illallinen välist

nää vinkit on tosi hyvii käyn aina kattoos nää vaikka en kommentoikkaa aina ja oon eri nimimerkeil

Täältä saa paljon vinkkejä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JUUUUUUHUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niin täältäkin löytää paljon mutta enemmän löytyy kotikokki.netistä. Suosittelen myös kirjautumaan kotikokkiin koska se on ilmaista…

täält löytää kaiken mitä mä tarviin mun synttäreille :)) se on ihana<33

Oma kommentti