Tytön äänenmurros

Minulla on äänenmurros ja olen tyttö. Minua huolestuttaa, sillä en ole huomannut, että kenelläkään luokkalaisellani tytöllä olisi äänenmurros. Pelkään myös sen takia, että menetän paikkani koulun tyttöbändissä. Olen suhtautunut asiaan arasti. Isäpuoleni ja äitini sanovat, että ääneni voi myös jopa parantua äänenmurroksen jälkeen. En tiedä, mitä tehdä.

Epätoivoinen

Vastaus:  

Ääni muovautuu kaikilla teini-ikäisillä. Poikien osalta äänenmurros on huomattavampi, mutta kyllä tytöilläkin niin sanottu äänenmurros tapahtuu. Ääni madaltuu tytöillä noin puoli oktaavia. Vaikka ääni tuottaa huolta sinulle nyt, jatka laulamista. Olen samaa mieltä äitisi ja isäpuolesi kanssa: äänesi voi tulla jopa paremmaksi muutoksen jälkeen.

Olen itse ollut ääneni kanssa samassa tilanteessa. Muistan, kuinka hankalalta tuntui laulaa, kun ääni tuntui oudolta ja uudenlaiselta – ei aivan omalta. Onneksi meillä koulussa tehtiin musiikkiprojekteja ja sain treenata niissä ääntäni. Muuten olisin äänen muuttumisen myötä kenties jättänyt laulamisen, joka tuotti minulle suurta iloa.

Kommentit

Oma kommentti