Äidin pitkä työpäivä 3/10

1. Mun äiti tekee pitkää päivää, en näe sitä melkein ikinä. Se on musta tyhmää. Äiti menee töihin,  kun mä menen kouluun ja se tulee, kun mä oon jo nukkumassa. Mitä mun pitäisi tehdä sille asialle? 2. Onko normaalia, kun mä oon 11-v. ja painan 48 kg?
XD

Vastaus:
1. Ymmärrän, että tuntuu kurjalta, jos ei näe äitiään juuri lainkaan. Äitisi tekee todennäköisesti pitkää päivää töissä voidakseen maksaa laskunne ja ostaa kaiken tarvittavan, jotta selviäisitte arjesta. Aikaa yhdessä oloon pitää kuitenkin olla. Kerro äidille ajatuksistasi ja tunteistasi. Kerro, että haluaisit viettää hänen kanssaan aikaa ja että kaipaat häntä päivisin ollessasi ilman häntä. Joskus asiassa pääsee eteenpäin, kun juttelee ajatuksistaan vaikkapa kouluterveydenhoitajan tai -kuraattorin kanssa. Silloin ainakin saa puhua asioista ja ajatuksistaan luottamuksellisesti.

Juttele äitisi kanssa. Vaikka tilannetta ei voitaisi muuttaa, helpottaa puhuminen sinun oloasi ja äitisi saa kuulla miltä sinusta tuntuu ja mitä elämääsi kuuluu.

2. Painosi on normaali. Paino kiloissa kertoo tietysti jotakin, mutta tärkeämpää on keskittyä siihen, että voi hyvin ja jaksaa olla mukava muille ihmisille. Meitä kyllä mahtuu maailmaan erilaisia, erikokoisia ja pituisia ihmisiä. Silti jokainen voi pitää itsestään huolta syömällä monipuolista ja terveellistä ruokaa, nukkumalla tarpeeksi, tekemällä asioita, joista tykkää ja pitämällä iloa yllä myös läheisiä huomioimalla. Vastuun kantaminen omista koulu-, koti- tai muista askareista on yksi osa sitä, että on ok.

Kommentit

Oma kommentti