Anoreksia

Olen 12-vuotias tyttö. Mulla on varmaan anoreksia. En uskalla enää syödä, kun pelkään, että lihon. Äitini ja isäni ovat juoppoja, tai ainakin ne juo paljon. Mä en kestä. Mä saan kutosia koulussa ja kerran 4-. Mä vaan ajattelen, että kuolen nälkään.

Mulla on myös veli, joka on aina kännissä ja kerran se yritti antaa mulle kaljaa! Mulla ei ole oikeita ystäviä. Ne on mun kavereita vaan rahan takia. Ajattelen, että tekisin itsemurhan. Auta mua tai voin kuolla!
Rikas ongelmanuori

Vastaus:
Ikävää kuulla, että sinulla menee todella kurjasti. Minusta tuskin on paljoakaan apua näin kirjoittaen, mutta lue viestini huolella ja noudata ohjeitani. Et ole ainoa kuvaamassasi elämäntilanteessa ja monesti kohtaan ikäisiäsi, mutta kasvotusten.

Kun kotona on mahdoton tilanne (vanhemmat juovat) joutuu lapsena kestämään ihan liikaa ja venymään monissa asioissa. On pärjättävä yksin eikä hädän tai avun tarpeen keskellä saa tukea vanhemmiltaan. Koulumenestyskin voi olla ihan mahdoton tehtävä, koska saatat kärsiä univaikeuksista. Mielessä pyörivät asiat ja stressaavat vanhemmat saavat aikaan myös keskittymisvaikeuksia, jolloin on aika vaikeaa oppia mitään. Kertomuksesi perusteella en ihmettele yhtään, että koulussa ei suju juuri nyt hyvin. Saamalla asioita järjestykseen tilanne voi muuttua parempaan suuntaan ja paljon.

Kaverit kannattaa laittaa vaikka tauolle, jos todella on niin, että he tahtovat rahojasi. Älä ainakaan anna rahaa kenellekään tai osta ystäviäsi millään tavaroilla tai karkeilla. Ystävät ovat ystäviä, koska pitävät sinusta, eivät siksi, että he voivat hyötyä rahoistasi.

Elämäsi on niin monelta kohtaa umpisolmussa, että on tärkeää, että haet apua viipymättä. Puhu asiasta koulussa tai jollekin luotettavalle aikuiselle vaikka nuorisotalolla tai terveydenhoitajalle terveyskeskuksessa. Tärkeää on, että puhut asiasta ja pian!

Syömättömyys ja välinpitämättömät vanhemmat, joilla on päihdeongelma, pelkosi ja halusi kuolla liittyvät yhteen. Monet edellä mainituista asioista ovat oireita, joilla reagoimme, kun elämä on umpisolmussa eivätkä omat voimat enää riitä.

Sinä olet lapsi ja sinulla on oikeus saada tukea ja apua aikuisilta, jotka pystyvät sinua auttamaan. Vanhempiesi elämä, vaikka rikkaita olisittekin, on vaikeuksissa. Heiltä on unohtunut omien ongelmien keskellä, että sinä ja hyvinvointisi ovat tärkeimpiä asioita. Hekin tarvitsevat apua. Uskalla kertoa siis kotona olevista ongelmista ja kaikesta muustakin, mitä elämääsi kuuluu mahdollisimman pian aikuiselle, jonka kanssa voit puhua kasvotusten.

Kommentit

Oma kommentti