Ärsyttävä kaveri 3/14

Mitä voin tehdä, kun luokkakaverini roikkuu välillä perässäni, välillä hän taas on normaali ja välillä käyttäytyy ilkeästi muita ystäviäni kohtaan. Lisäksi hän huomauttaa jokaisesti pikkujutusta. Minua ärsyttää hänen käytöksensä ja olen yrittänyt sanoa siitä, mutta hän vain vaihtaa puheenaihetta. Vastaisitteko viestiini?
ärsyttää

Vastaus:
Kuulostaa kivalta, että haastavasta käytöksestä huolimatta hän on ystäväsi ja haluat selvittää asiat. Ketään ei saa kohdella ilkeästi. Mikäli hän tekee niin ystävillesi, puutu asiaan.

Kerro asiallisesti, ettei ilkeily ole ok ja että se loukkaa sekä ystäviäsi että sinua. Voit huomauttaa ystävällisesti, ettet pidä siitä, että hän huomauttelee sinulle kaikesta. Kerro, miksi et pidä siitä ja miltä huomauttelu tuntuu. Kysy myös onko hänellä kaikki hyvin.

 
Yritä keskustella kahden kesken hänen kanssaan asioista vielä kerran. Kerro, että se olisi sinulle tärkeää.

Mieti ennen keskustelua mikä sinua ärsyttää ja miksi. Mikä esimerkiksi on sinun mielestäsi pikkuasia, miksi luulet hänen siitä huomauttelevan ja miksi huomauttelu ärsyttää sinua. Mieti sitten ovatko ne asioita, joista pitää sanoa, vai ovatko ne asioita, joiden kanssa tulee toimeen tai ehkä jopa huomaa olevansa ”turhankin herkkä”. Pohdinnan jälkeen olet paremmin valmistautunut keskusteluun ja pystyt kertomaan mikä ja miksi sinua kiukuttaa.

Jos ystäväsi ei suostu juttelemaan asioista kanssasi, on edessä tilanne, jossa sinun pitää pohtia, miten jatkat eteenpäin ja millaisia valintoja sinun täytyy tehdä. Koita ensin saada aikaan keskustelua.
 

Kommentit

Oma kommentti