Ärsyttävä kaveri 6/14

1. Tykkään yhdestä pojasta, joka tykkää minusta ainakin kuulemani perusteella. Tiedän, että en ole ainoa tyttö, joka pitää hänestä tai josta hän pitää. Haluaisin hänet kokonaan itselleni, mutta en voi tunnustaa hänelle, että pidän hänestä, koska hän ei osaa ottaa sitä vastaan. Mitä siis voisin tehdä? 2. Olen mielestäni lihava, mutta jos sanon kavereilleni, että olen lihava, niin he sanovat olevansa lihavampia. Joten? Painan 45 kg ja olen 165 cm pitkä. Harrastan liikuntaa, mutta napostelen vähän liikaa. 3. Ystäväni on joskus erittäin ärsyttävä, ja silloin minun tekisi mieli lyödä häntä. En kuitenkaan lyö. Ärsyynnyn helposti, kun hän erimerkiksi vie lapaseni tai jos hän uhkaa paljastaa salaisuuden, jonka olen kertonut hänelle. Mikä neuvoksi? Hän myös pitää minua ja toista ystävääni alaisinaan. Hän määräilee meitä, ja jos emme tottele, hän sanoo ettemme ikinä kuuntele häntä. Hän osaa olla tosi ärsyttävä, mutta kuitenkin kiva ja hauska. Miten sen voi sanoa hänelle?
Apuvva

Vastaus:
1. Tykkäämiskuviot voivat olla haastavia. Kertominen voi jännittää, koska ei tiedä miten asiasta kertoisi tai miten tykkäämisen kohde suhtautuu asiaan. Sinun tapauksessasi taitavat mukaan liittyä myös muut pojasta tykkäävät. Ketään ei voi omistaa tai pitää vain itsellään. Se, että moni tykkää hänestä, kertoo oikeastaan, että hänen on oltava mainio tyyppi. Kertomalla tykkäämisestäsi saat mahdollisesti vastakaikua tunteisiisi ja tiedät, mitä ihastuksesi sinusta ajattelee. Toki on mahdollista, ettei hän vastaa tunteisiisi. Kertomalla saisit kuitenkin tietää, mitä hän tuumii. Kerrot, ettei hän osaisi ottaa vastaan tykkäämisen tunnustamista. Miksi ajattelet niin?

Jos kertominen ei ole mahdollista, tykkää hänestä äläkä anna muiden tykkääjien häiritä tätä ihanaa tunnetta.

2. Et ole lihava. Päinvastoin.

3. Kaverin ei kuulu uhkailla salaisuuksien paljastamisella. Älä kerro kaverillesi tällaisia asioita enää, ettet joudu tilanteeseen, jossa salaisuutesi ei enää olekaan salaisuus. Onko mahdollista, että ette enää toisen ystäväsi kanssa suostu enää alamaisiksi? Kertokaa mitä haluatte ja mitä ette halua. Ehkä kaverinne ei ole itse huomannut määräilevänsä. Selittäkää, että kuuntelette, mutta olette osasta asioista eri mieltä. Toivottavasti saatte ystävyytenne toimimaan siten, että kaikilla on hyvä mieli.

Kommentit

Oma kommentti