Blogi 3/13

1. Voiko opettaja pakottaa oppilaansa käymään liikuntatunnin jälkeen suihkussa ja vahtia vielä vieressä? Poikien ei tarvitse käydä suihkussa. Onko se reilua? 2. Onko noloa, jos on oma blogi? Olen 10-v. enkä kehtaa kertoo blogista kenellekään, koska ajattelen, että minua pilkattaisiin. Blogillani ei ole yhtään lukijaa. Mitä pitäisi tehdä? 3. Minulla on koulussa paljon kavereita, mutta kolmen kanssa olen joka päivä ja välkkä. Alan kyllästyä siihen. Haluaisin olla muidenkin kanssa koulussa. Mitä pitäisi tehdä? 4. Minua ärsyttää se, että kaverini pilkkaavat yhtä bändiä, josta pidän. Mitä voin tehdä sille, että kaverini puhuvat minusta pahaa selän takana?
4.-luokkalainen

Vastaus:
1. Opettajista ja suihkussa käymisestä on puhuttu paljon. En voi ottaa opettajan puolesta kantaa. On tärkeää, että keskustelette asiasta kotona sekä ehdottomasti opettajan kanssa. Ajattelen, että koulussa pitäisi olla yhteiset säännöt suihkuun menemisestä. Suihkussa käynti on tärkeää liikuntatunnin jälkeen. Tärkeää on miettiä, miten tilanne saataisiin opettajan toimesta sellaiseksi, että suihkuun olisi mukava mennä. Ei ole kiva, jos on sellainen tunne, että suihkuun on pakko mennä.

Olen kuullut viime aikoina kertomuksia siitä, että suihkupakko vaikuttaa jo esimerkiksi siihen, ettei haluaisi mennä liikuntatunnille. Myöskään se, että joutuisi nolostumaan omasta kehostaan suihkutilanteessa, ei ole ok. Näistä asioista on tärkeää jutella yhdessä opettajan kanssa. Pitää kertoa omasta näkökulmastaan miltä suihkussa käynti tuntuu ja miksi se on vaikeaa. Sitten opettajan tehtävänä on tehdä tilanteesta sellainen, että suihkussa käynti ei ole ongelma. Jos keskustelun aloittaminen opettajan kanssa tuntuu vaikealta, pyydä vanhempia mukaan. Uskon kyllä, että jos useampi oppilas yhdessä pyytää pohtimaan asiaa, saatte keskustelun aikaan. Voisi olla fiksua kysyä myös poikien opettajalta, miksi hänestä suihkussa käyminen ei ole tunnin jälkeen välttämätöntä. Näin teillä olisi toisen ammattilaisen näkökulma samaan asiaan.

2. Minusta on hienoa, että sinulla on blogi. Minua kiinnostaisi lukea 10-vuotiaan ajatuksia blogista. Tietysti kannattaa miettiä vanhempien kanssa, millaisia asioita voi kertoa blogissa. Saadaksesi lukijoita ehdotan, että toimit seuraavasti: 1. Kerro vanhemmille, että sinulla on blogi. 2. Varmista, että se on heille ok. 3. Jos vanhemmat sanovat asian olevan ok, kerro vaikkapa opettajallesi, että sinulla on blogi, ja mieti keiden sitä haluat lukevan. Näin sana kirjoituksistasi alkaa kulkea eteenpäin. Muista aina näyttää kirjoituksesi vanhemmillesi, jotta he tietävät missä blogin kanssa mennään. Minä otan mielelläni vastaan blogisi osoitteen ja luen ajatuksiasi. Kirjoittaminen on aina hyvä asia, mutta blogin suhteen tarvitaan myös aikuisen harkintaa siitä, millaisia asioita saa tai kannattaa julkaista.

3.–4. Uusia kavereita saa olemalla myös muiden kanssa. Uskalla rohkeasti hakeutua toistenkin seuraan välitunnilla. Kaverit eivät puhu pahaa selän takana. Musiikkimakuja on monia. Kerro ystävillesi, että sinua loukkaa se, että he haukkuvat bändiä, josta pidät. Heidän pitäisi sallia tykkääminen sinulle, eikä pilata sitä haukkumalla bändiä. Jos he eivät pidä bändistä, saavat he sen toki kertoa. Sinun pitää silloin myös kestää se, etteivät he pidä kanssasi samoista asioista.

Kommentit

Oma kommentti