Diabetes 10/08

Oon 12-v. tyttö ja mulla on diabetes. Tasapainoa ei tule ja arvot heittelee. Kotona ei ole ketään paitsi mummi, kun äiti tekee pitkää päivää 8–18. Mulla on kaksoisveli, joka vaan kiroilee ja huutaa ja lyö. Jos se on kotona, se vaan on tietokoneella ja pelaa sotapelejä. Mulla ei ole kavereita, kun bestis muutti pois. Oon aina yksin. Mulle joudutaan hankkimaan lasit, kun en näe taululle koulussa. En haluu niitä, koska kellään muulla meidän luokkalaisella ei oo niitä. Pliis, auta, mitä voin tehdä?
Apua96-

Vastaus
Diabetes vaatii huolellista syömistä ja oikean määrän insuliinia. Tasapaino löytyy kyllä, mutta joskus se vie aikaa. Puhu asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa, jos sinusta tuntuu, ettei äidistäsi ole apua tähän asiaan. Voi olla, että tasapainon saavuttamiseksi hoitoa tulee muuttaa, mutta sen päättävät lääkärit. Pyydä asiaan apua pian.

On kurjaa, ettei sinulla ole ystäviä. Kestää usein jonkin aikaa, että löytää uusia ystäviä, jos oma rakas ystävä muuttaa pois. Kirjoita ystävällesi kirje. Kerro hänelle kuulumisiasi ja pyydä häntä jonakin viikonloppuna vaikka yökylään, jos se sopii vanhemmillenne. Koulussa kannattaa koettaa saada ystäviä syksyn myötä. Jos olet vain yksin ja vetäydyt omiin oloihisi, ei sinusta ole helppoa saada ystävää.

Äitisi haluaa varmasti olla kanssasi niin paljon kuin mahdollista. Kerro hänellekin, että sinulla on yksinäinen olo ja ikävöit häntä. Äitisi tekee luultavimmin töitä paljon, jotta teillä olisi kaikki elämiseen tarvittava varustus. Tee iltaisin äitisi kanssa jotakin. Anna hänen tulla töistä kotiin ja hetken laskeutua työstään maan pinnalle. Juttele hänelle ja ole hänen lähellään. Äidistäkin se on varmasti mukavaa.

Kaksosveljen käytös on kurjaa. Hänen ei pitäisi käyttäytyä sinua kohtaan niin. Jos hän haluaa pelata sotapelejä, eivätkä vanhempasi siihen puutu, et voi asialle paljon mitään. Koita saada häntä tekemään kanssasi jotakin. Jos hän haukkuu ja lyö sinua, kerro siitä äidillesi. Ketään ei saa satuttaa!!! Älä anna hänen kohdella sinua huonosti.

Kommentit

Oma kommentti