Entinen poikakaveri

Mulla on kokoajan paha olla, kun mietin mun entistä poikaystävää… En ole kertonut kuin parhaalle ystävälleni… Tekisi mieli kertoo äidillekin mutta en pysty… Miksi en pysty kertomaan äidilleni kaikkea, mitä haluaisin?

Surullinen

Vastaus
Voi sinua! On varmasti rankkaa, kun on joutunut eroamaan rakkaastaan. Suru ja pettymys saavat meidät kurjan olon valtaan. On surtava ja surtava, kunnes se on surtu loppuun. Onneksi sinulla on ystävä, jolle voit asiasta puhua.

Ystäväni isä opetti meille aikoinaan hienon tavan surra (ja ainakin minulla se toimii). Tarvitaan paperia, kynä ja jokin laatikko. Revi paperi paloiksi. Kirjoita kullekin lapulle asia, jota poikakaveristasi ja seurustelustanne kaipaat tai asiat, jotka tekevät sinut surulliseksi. Kirjoita niin monta lappua kuin asioita on. Laita ne laatikkoon. Aina pahan olon vallatessa mielesi, ota laatikko esille. Nosta laatikosta yksi lappu kerrallaan ja lue se ääneen. Sure asiaa sitten oikein kunnolla. Jos et enää kaipaa asiaa tai se ei sureta sinua, heitä se pois laatikosta. Sure niin kauan, kunnes laatikko on tyhjä eikä yhtään asiaa ole enää surtavana.

Kerro asiasta äidillesi. Joskus on vaikea pukea tunteita sanoiksi. Haluaisi kovasti sanoa asioita, mutta sanat takertuvat kurkkuun tai ei tiedä mistä aloittaisi. Äitinä sanoisin, että äitisi haluaa varmasti auttaa ja sulkea sinut syliinsä kuullessaan, että sinulla on sydänsuruja.

Kirjoita äidillesi kirje asiasta. Jätä se ruokapöydälle tai anna se äidillesi käteen. Joskus kirjoittaminen on helpompaa. Voithan myös antaa tämän vastauksen ja kysymyksen äidin luettavaksi.

Suru on suuri tunne eikä sitä pidä joutua kantamaan yksin. Kerro asiasta siis äidillesi.

Kommentit

Oma kommentti