Facebook 10/13

Olen kirjoittanut tänne varmaan miljoona kertaa, mutta mihinkään ei ole vastattu! Mutta nyt asiaan. Haluaisin Facebookiin, mutta äiti ei anna, koska olen vasta 12-v. Saan mennä vasta 13-vuotiaana, mutta en jaksaisi odottaa synttäreihini saakka. Kaikki muut ovat siellä paitsi minä. Miten saisin äitini ymmärtämään, ettei siinä ole mitään pahaa? Olen jo pitkään tykännyt yhdestä pojasta, joka on samassa koulussa kuin minä. Aina kun yritän vaikka mennä jonkun pojan tai tytön luokse juttelemaan, niin yksi meidän luokalta tulee väliin. Se ärsyttää kaikkia.
Help Me

Vastaus:
Facebook-asiassa olen äitisi linjoilla. Ikärajoja tulee noudattaa, vaikka muut siellä tuntuisivat olevan. Koska Facebook ja erityisesti äitisi asettavat yhteisen ikärajan 13 vuotta, tulee sinun sitä noudattaa. Ehdit kyllä olla siellä, vaikka nyt sinusta odotusaika tuntuu pitkältä.

Kuulostaa ihan mahtavalta, että olet ollut jo pitkään ihastunut samaan tyyppiin. Toivottavasti voit tehdä hänen kanssaan jotakin pitkin kouluvuotta. Pidän peukkuja, että hänkin tykkää sinusta.

Tuo rinnakkaisluokkalaisen toiminta ärsyttää ymmärrettävästi sinua. Mitäs jos ensi kerralla toteaisit, että mukavaa, kun hänkin päätti tulla, niin on isompi joukko juttelemassa. Kannattaa kokeilla, jos se toimisi, että käyt juttelemassa hänellekin. Tällä tavoin saattaa saada toisen toimimaan eri tavoin kuin aiemmin tai saada hänet huomaamaan itse, että oma käyttäytyminen on tuottanut mielipahaa tai ärsyyntymistä toisille.

Jos nämä eivät monen yrityksenkään jälkeen toimi, kannattaa jutella hänen kanssaan asiasta kahden jämäkästi, mutta kauniisti.
 

Kommentit

Oma kommentti