Finnejä ja agnea 5/14

1. Kasvoni rasvoittuvat todella helposti, minulla on finnejä ja agnea. Yritän putsata kasvoni hyvin, mutta finnit tulevat aina takaisin. Olisiko vinkkiä, jolla finnit saisi parhaiten pois? 2. Olen pienenä ollut aika tukeva ja minua on nimitetty silloin monta kertaa lihavaksi. Nyt nimittely on loppunut ja olen laihtunut, mutta tunnen itseni silti ylipainoiseksi. Kun puhun siitä kaverieni kanssa, he sanovat, että olen normaalipainoinen ja että he ovat liian laihoja. Sitä on vaikea uskoa, että koko luokkani on minua laihempi. 3. Minulla on kamala ramppikuume. Aina kun minun pitää esiintyä, minua pyöryttää ja oksettaa. Kaverini sanovat, että heitäkin jännittää, mutta ei koskaan yhtä paljon. Miten ramppikuumetta voisi vähentää?
Epätoivoinen

Vastaus:
1. Finnit voivat olla ikävä riesa. Joskus finnejä tulee, vaikka kuinka hoitaisi ihoa. Kannattaa jutella asiasta vanhempien kanssa ja pyytää neuvoja. Myös kouluterveydenhoitajalla saattaisi olla vinkkejä asiaan.

 
2. Painoasiasta ajattelen, että ylipäätään kannattaa keskittyä asioihin, joita elämässä tapahtuu, eikä niin paljon omaan ulkomuotoonsa. Sinulla on ystäviä. Nauti arjesta heidän kanssaan. Tehkää kivoja asioita yhdessä ja yritä löytää muitakin ilostuttavia asioita ympäriltäsi. Itsensä arvostaminen on tärkeää. Jokainen on kaunis ja sopiva omana itsenään. Onni ei synny hoikasta ulkomuodosta, vaan hyvästä olosta suhteessa itseen ja muihin.

3. Ramppikuume on varmaan aika tavallinen vaiva. Kuten kerrotkin, osa kavereistasikin jännittää. Minua helpotti tieto, että on muitakin, jotka jännittävät. Yksi ystävistäni kertoi kerran jännittävänsä aina ennen esiintymistä. Tajusin, etten ole ainoa. Minä kuuntelen musiikkia ennen esiintymistä. Jos se ei ole mahdollista, kertaan päässäni: ”Olen valmistautunut huolella ja yritän parhaani. Jos epäonnistun, se ei kaada maailmaa. Olen silti minä.”

Monien esiintymisten jälkeen minulle on käynyt niin, että tiedän jännittäväni, mutta myös selviytyväni jännityksen kanssa. Kun aloitan esiintymisen, jännitys häviää muutaman minuutin kuluttua. Aikoinaan sanoin aina esiintymisen aluksi, että minua jännittää kovasti.

Tiivistetysti sama asia: Omaan esiintymiseen kannattaa suhtautua vakavasti. Valmistaudu huolella ja tee parhaasi. Se riittää. Jos tulee mokattua, siitäkin selviää, eikä se ole niin vakavaa. Kannattaa kokeilla sitä, että esityksen aluksi sanoo ääneen jännittävänsä.

Tilanteita kannattaa treenata vaikka ystävien kanssa tai perheelle esiintyen. Ainakin näin minä opettelin sietämään jännitystä. Tärkeää on myös tykätä itsestään ja kokea olevansa sopivanlainen.  

Kommentit

Oma kommentti