Hammaslääkäri pelottaa 5/12

1. Kun käyn hammaslääkärissä ja hampaaseen sattuu, niin alan itkeä. Se on noloa ja yritän olla itkemättä, mutta en voi, jos sattuu. 2. Kun joku sanoo jonkun asian ja kommentoin sitä, niin muut alkavat ilkeästi kommentoida lausettani. Siksi en oikein uskalla sanoa omaa mielipidettäni. 3. Minulla ei ole paljon kavereita, en tiedä miksi. Johtuu ehkä siitä, kun olen pullea, enkä pidä siitä. Miten saisin kavereita? Kiitos etukäteen!

Vastaus:
1. Vaatii rohkeutta myöntää, että hammaslääkärissä käynti itkettää. On hienoa, että uskallat itkeä! Se on hyvä asia, eikä mitenkään noloa. Tunteensa saa näyttää ja itkeä myös.

2. Sinulla on oikeus sanoa mielipiteesi. Älä anna muiden estää. Enemmän ajattelen, että muiden paikalla olevien tulisi mahdollistaa se, että voisit sanoa asiasi ilman ilkeämielistä kommentointia. Pyydä tilanteessa asiaan huomiota. Kerro, että sinusta tuntui, että sinulle ilkeillään ja sen vuoksi mielipiteen sanominen ei ole helppoa. Toivo, että jokainen keskustelisi asioista kivalla ja mukavalla tavalla. On tärkeää uskaltautua sanoittamaan omia ajatuksiaan ja mielipiteitään huolimatta siitä, että muut käyttäytyvät todella huonosti ja tyhmästi. Tulen aina surulliseksi kuullessani, kuinka paljon me kiusaamme toisiamme.

3. Se, että olet pullea, ei ole syy jäädä kaveritta. Koita rohkeasti pyytää itsellesi kaverien kanssa tekemistä koulussa ja koulun jälkeen. Jos joku kieltäytyy, pyydä seuraavaa. Joskus kaverittomuus ei johdu muusta kuin siitä, ettei kavereita ole lähettyvillä tai omilla luokkakavereilla on esim. paljon enemmän harrastuksia kuin itsellä. Kokeile myös saada kirjekaveri Koululaisen kirjekaveri-palstalta.

 

Kommentit

Oma kommentti