Haukuttu 12/09

 
Meidän rinnakkaisluokalla on ylipainoinen tyttö. Viime vuonna hän todella hallitsi luokkaansa ja haukkui siinä sivussa minuakin. Tänä syksynä tilanne näyttää hieman toiselta. Tyttö ei ole enää samanlaisessa johtoasemassa, mutta muut tytöt puhuvat hänestä pahaa ja tiuskivat hänelle vastauksia. Vaikka tiedän tämän tytön haukkuneen minua, niin silti minusta on kurjaa kuunnella hänen haukkumistaan koulun ulkopuolellakin. Silloin yritän kääntää keskustelun muualle. Pitäisikö sanoa asiasta rehellisesti haukkujille, vaikka he ovat enemmän minun ystäviäni kuin tuo nykyään haukuttu tyttö?

Vastaus
Viestisi sai minut iloiseksi. Olen ylpeä siitä, että pohdit kiusaamisasiaa tavalla, jolla kirjoitat. Ole ylpeä itsestäsi ja siitä, että kaikesta sinuun kohdistuneesta haukkumisesta huolimatta jaksat ajatella, että entinen haukkujasi ei varmasti koe nykyistä tilannetta mukavana.

Yksi tapa koettaa lopettaa ikäviä keskusteluita on tietysti koettaa ohjata keskustelua toiseen suuntaan. Voisitko sanoa ystävillesi, että haukkuminen tuntuu sinusta kurjalta? Voisit myös mennä juttelemaan haukkumisen kohteena olevan tytön kanssa ja katsoa, millaiselta hän nyt vaikuttaa, kun hän ei enää kiusaa. Anna hänelle mahdollisuus osoittaa, että hän on mukava ja ehkä jopa ystävyyden arvoinen.

Kommentit

Oma kommentti