Hikipinko!

Mulla ois yks asia, josta haluaisin puhua. Se painaa mun mieltä ja ois tosi kiva, jos pystyisit vastaamaan. Mä oon koulussa ihan hyvä, yleisin numero on kasi. En yleensä ikinä lue kokeisiin, koska kuuntelen hyvin tunnilla. Sen takia meidän luokan pojat on alkanut haukkua mua hikipingoks ja nipoks. Ne on saanu melkein koko luokan uskomaan, et oon sellanen. Otan sen aika raskaasti, koska en oo sellanen enkä haluaisi koskaan ollakaan. Kiitos jo etukäteen.
Herkkä -95

Vastaus:

Se, että on koulussa hyvä, on iloinen ja hieno asia. Sekin, että lukee kokeisiin ja yrittää parhaansa, on suotava ja järkevä asia. Mahtavaa, että sinä opit kuuntelemalla etkä tarvitse kokeisiin lukemista, vaan pärjäät kouluajan puitteissa opituilla asioilla.

Minusta on kautta aikain ollut tylsää, että hikipinkous ja nipous ovat ikäviä asioita. Se, että on taitava, fiksu ja ahkera, on pelkästään hyvä asioa. Ne ovat tärkeitä ominaisuuksia ihmisessä. Minä ainakin arvostan sellaista. Ehdotankin, että kouluissa jaettaisiin vaikkapa diplomeja hikipingoiksi ryhtyville.

Älä lannistu nimittelystä, joka oikeastaan voisi olla kohteliaisuus. Nimittelijöitä varmaan ärsyttää se, että sinun ei tarvitse raataa ollaksesi osaava. Toisaalta koulussa kiusaavat ihmiset voivat kiusata ihan mistä tahansa asiasta ja melkein ketä vain. Kerro asiasta opettajalle. Sano, että on tylsää kuunnella moista, kun sinulla on ihan oikea nimikin. Kerro asiasta myös vanhemmillesi.

Hävetkää kaikki nimittelijät! Hikipingot ja nipot yhdistäkää voimanne ja pitäkää kiinni tärkeistä asioista kuten siitä, että koulussa kannattaa olla hyvä sanovat muut mitä tahansa. Uskaltakaa olla hikipinkoja ja nipoja!

Kommentit

Oma kommentti