Huolestunut menkkojen lyhyestä kierrosta

Olen -03  ja menkkani alkoivat joulukuussa sen jälkeen tuli tammikuussa seuraavat (kierto 27 pv), mutta seuraava kierto oli VAIN 12 pv… Mitäköhän se merkitsee?

huolestunut

Vastaus:

Uskoisin, että kyseessä on ihan normaali reaktio. Joskus kuukautiset tulevat juuri kuvaamallasi tavalla, kun hormonaaliset toiminnot vasta treenaavat toimintaansa. On myös tavallista, että välillä kuukautiset voivat olla poissa hetken aikaa (joskus melkein vuodenkin) tai tulla lyhyellä aikavälillä uudestaan.

Ajan myötä, yleensä noin vuoden kuluessa, kuukautiskierto asettuu omaan tasaiseen rytmiinsä. Joskus kuukautiset alkavat ja ovat heti säännölliset, mutta useimmilla varmasti kuukautiskierto etsii omaa rytmiään jonkin aikaa.

Juttele äitisi tai jonkun luotettavan henkilön kanssa kuukautisista. Aikuisilla naisilla on melko paljon kokemusta asioista ja he osaavat neuvoa sinua ja kertoa, millaisia asioita he ovat kuukautisiin liittyen kohdanneet.

Ei siis syytä huoleen! Tosin ei välttämättä ole kovin kivaa, jos ei ollenkaan osaa sanoa, milloin kuukautiset tulevat. Kuukautiset saattavat alkaa useimmilla ainakin muutamia kertoja yllätyksenä. Kannattaakin kantaa esimerkiksi koululaukussa kuukautissuojia mukana siltä varalta, että kuukautiset alkaisivat yllättäen.

Kommentit

Oma kommentti