Huoli luokkakaverista 3/10

Mulla olisi ongelma. Toivon, että vastaisit siihen. 1. Oon 9-v. Painan 27 kg ja olen 135,6 cm, ok? 2. Meidän luokalla on yksi oppilas, jota vaan lyödään kotona! Mitä voisin tehdä? Koulussa sillä ei oo IKINÄ läksyt tehtynä, kun se ei voi tehdä niitä! Miten voisin auttaa sitä poikaa?

Vastaus:
1. Olet oikein sopivan ja mahtavan oloinen 9-vuotias. Pituus ja paino ovat kohdillaan, mutta tärkeintä on, että jo tuon ikäisenä osaat pohtia ja puntaroida myös muiden ihmisten jaksamista ja selviämistä arjessa.

2. On varmasti raskasta tietää, että omalla luokkakaverilla on vaikeaa. Se mitä sinä voit tehdä, on tärkeä osa pojan jaksamisessa. Ole mukava pojalle. Olet aivan oikeassa, että läksyjä on vaikea tehdä, mikäli kotona joutuu kohtaamaan väkivaltaa. Voimat eivät useinkaan riitä keskittymään koulun hoitamiseen, vaikka se sinun ikäiselläsi olisikin tärkeää.

Kerro asiasta vanhemmillesi ja opettajalle. Kerro, vaikka se voi tuntua vaikealta tai vaikka poika ei haluaisikaan sinun kertovan asiasta. On aikuisten vastuulla hoitaa asia niin, että pojan perhe saa apua ja tukea vaikeassa tilanteessa. Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa rauhassa väkivallattomassa ympäristössä.

Kerro kotona ajatuksistasi ja tuntemuksistasi, sillä tieto toisen vaikeasta tilanteesta saa myös oman mielen surulliseksi, joskus jopa ahdistuneeksi. Olet rohkea, kun haluat auttaa ystävääsi. Sinunlaisiasi nuoria tarvitaan maailmassa, jotta voisimme elää yhdessä hyvää elämää tulevaisuudessa. Tykkäämällä toinen toisistamme, maailmasta tulee parempi paikka olla ja elää.

Kommentit

Oma kommentti