Huonomuistinen 1/13

Olen kamalan huonomuistinen ja hukkaan aina tärkeät kokeet yms. Mitä tekisin? Jokin aika sitten huomasin yöllä, että alushousuni olivat märät. En ole yökastelija, eikä alushousuissa ollut mitään mömmöä. Mistä tämä voi johtua? Stressaan aina hirveästi koulua ja sen alkua! Yleensä olen lomalla hukannut jotain, ja ope kysyy heti ensimmäisenä päivänä juuri sitä. Vaikka mitään ei olisi tapahtunut, oloni on tukala. Voiko tämä johtua jostain muusta kuin koulusta? Joskus olen todella masentunut. Silloin en yleensä ole seurallisella tuulella. Haluaisin uuden harrastuksen, joka veisi ajatukset pois muusta. Mikä sopisi minulle? Harrastuksessa ei saisi olla liikaa rajoituksia, vaan siinä pitäisi saada luoda vapaasti. Toivoisin, että vastaat! Nämä ongelmat ovat vaivanneet kauan.
Help me

Vastaus:
Huonomuistisuuteen voi vaikuttaa monin tavoin. Kerrot stressaavasi koulua ja etkä ehkä siksi pysty pysty keskittymään tunneilla. Pelkäät unohtavasi jotakin tai jännität ”mokaamista” jollain tapaa, ja siksi sinulla ei enää riitä voimia oppimiseen. Joskus kyseessä voi olla oppimistyyli. Se voi olla vääränlainen ja estää oppimista. Suosittelen, että koitat stressata vähemmän. Jos jotakin hukkuu tai unohtuu, ei maailma siihen kaadu. Sellaiset asiat kannattaa tunnustaa heti ja todeta, että nyt unohdit, mutta jatkossa yritän olla tarkempi. Suosittelen, että kerrot opettajalle jännittämisestäsi ja siitä, että koet olevasi huonomuistinen. Pyydä häntä opettamaan sinulle hyviä opiskelutekniikoita.

Hetket, jolloin kuvaat olevasi maassa, johtuvat varmastikin jostakin asiasta. Onko jotakin, mikä painaa mieltäsi? Jos on, olisi hyvä asiasta käydä juttelemassa vaikkapa koulukuraattorin tai koulupsykologin kanssa. Myös omista vanhemmista on apua moneen asiaan. Silloin, kun on tosi maassa, moni haluaa olla omissa oloissaan. Yksin saa olla, mutta omasta olostaan ja asioistaan ei kannata vaieta. Niistä kannattaa jutella.
Housujen märkyys on voinut johtua yöllisistä hormonitoiminnoista, mutta tätä asiaa en osaa sanoa varmasti. Jos asia toistuu, kerro asiasta vanhemmillesi, mikäli kyse ei ole valkovuodosta.

Uusi harrastus, jossa saisi luoda vapaasti… Pidätkö kirjoittamisesta? Siinä saa luoda. Netistä voisit löytää oman alueen kirjoitusryhmiä. Soittaminen, laulaminen, tanssiminen ja maalaminen sopivat myös luoviksi harrastuksiksi. Jos saisit kaverin mukaan sekä vanhemmilta luvan ja gps-laitteen käyttöösi, voisi geokätköily olla äärettömän hauska juttu. Siitä voisivat myös vanhempasi innostua, jolloin teillä olisi yhteinen harrastus. Geokätköilystä löytyy tietoa netistä.

Kommentit

Oma kommentti