Huonot koenumerot 2/15

Olen kuudesluokkalainen tyttö. Koenumeroni ovat alkaneet laskea ihan yhtäkkiä.  Luen kokeisiin ihan yhtä paljon kuin ennenkin ja teen aina muistiinpanot.  Ennen sain aina ysin tai kympin, mutta nyt saan seiskan tai kasin. Äitini suuttuu aina, jos saan huonon numeron. Mitä voin tehdä, että äiti ei aina huutaisi minulle siitä?

Huonot numerot

Vastaus:

Joskus on niin, että vaikka lukisi ihan yhtä paljon kuin ennenkin, ei vain esimerkiksi muista lukemaansa. Tällöin syynä voi olla vaikkapa liian vähäinen uni tai se, ettei keskity, kun lukee. Tulee vain lukeneeksi ikään kuin ilman ajatusta. Koulussa kannattaa lukea ja kotona kerrata asiat jokaisen koulupäivän päätteeksi, eli lukea lukuläksyt.

Kerro äidillesi, että yrität parhaasi. Pyydä häntä opiskelemaan kanssasi. Hän voisi kysellä sinulta kysymyksiä koealueesta. Kokeen jännittäminen tosi isosti saattaa estää kokeesta suoriutumista. Jos mielessä takoo ”pakko saada hyvä numero”, saattaa mieli ikään kuin tyhjentyä kokeessa, kun pelkää niin kovasti huonoa numeroa. Maailma ei kaadu siihen, että saa seiskan tai kasin. Nekin ovat hyviä numeroita.

Kannustan sinua myös juttelemaan asiasta opettajasi kanssa. Hän osaa varmasti ohjata sinua opiskelutekniikan kanssa, jotta voisit edistää oppimista.

Kommentit

Oma kommentti