Huonovointinen 1/14

Onko normaalia, että aina kun tulen suihkusta minua alkaa oksettaa? Olen 11-vuotias ja seurustelen. Äidille se on ok, samoin tämän pojan äidille. Minulla on myös pari muuta ongelmaa. 1. Olen 146,6 cm pitkä ja painan 30,2 kg. En vain liho! Nyt minua huolettaa se, etten syö. Ruoka ei vain mene alas. Olen nyt 5. luokalla, ja 2. luokalla minulla oli sama ongelma kolme viikkoa. En syönyt kuin satunnaisesti ja vähän. En saa alas myöskään juomia, kuten vettä tai maitoa! Pelkään, että olen anorektikko. Ruoan ajatteleminenkin tekee minulle pahan olon, vaikka pitäisin kuinka siitä ruoasta, jonka näen ja haistan. 2. Asun nuorisokodissa. Ongelmani eivät johdu nuorisokotiin muutosta, sillä niitä on ollut jo 2. luokalta asti. 3. Isäni on kuollut ja pelkään samaa äitini kohdalla. Äiti sairastelee melko usein ja muutenkin on väsynyt. 4. Luokkamme poika haukkuu minua. Olen musiikkiluokalla ja siellä on vain tämä kyseinen poika ja 25 tyttöä.
Blood

Vastaus:
Jostain syystä seurustelu on sinulle ongelma. Jos sinä ajattelet olevasi liian nuori tai seurustelussa on jotakin, mistä et pidä, älä seurustele. Juttele nuorisokodin henkilökunnan kanssa asiasta. He osaavat auttaa sinua pohtimaan onko suhde sinulle hyväksi vai ei.

Suihkuun liittyvä pahoinvointi voi olla sidoksissa moniin asioihin. Juttele siitäkin työntekijän kanssa. Esimerkiksi tosi kylmän tai kuuman suihkun jälkeen voi tulla paha olo.

Muistathan syödä, ulkoilla ja liikkua tarpeeksi. Tästä syömättömyydestä on tärkeää puhua kouluterveydenhoitajalle nopeasti. Syömättömyys vaikuttaa moniin asioihin ja asettaa terveydentilan jopa vaaraan. Ihmisen tulee saada riittävästi nestettä myös päivittäin.

On surullista kuulla, että isäsi on kuollut. Se on varmasti raskasta. Äidin sairastelu ja väsymys vaikuttavat varmasti sinuunkin. Kaiken väsymyksen ja sairauden keskellä äitisi on kuitenkin äitisi. Luulen, että olet kohdannut elämässäsi paljon asioita, jotka ovat raskaita ja vaikeita käsittää. Voi jopa tuntua siltä, että elämä on välillä epäreilu.

Musiikki auttaa ainakin minua jaksamaan. Iloinen musiikki vie murheet mukanaan ja saa hymyn kasvoille. Musiikki saa myös innostumaan. Toisaalta musiikkia kuunnellessa voi surrakin rauhassa. Jos soitat tai laulat, pura tunteitasi niihin. Kerro opettajalle kiusaamisesta. Älä anna pojan kohdella sinua huonosti.

Mitä jos valitsisit musakappaleen, joka kuvaa oloasi näistä kaikista asioista, joista olet kirjoittanut minulle, ja soittaisit kappaleen omahoitajallesi. Sitten kävisitte keskustelun siitä, millaisia ajatuksia ja tuntemuksia kappaleen kuuntelu herättää hänessä ja sinussa.

Toivon sinulle kaikkea hyvää!

 

Kommentit

Oma kommentti