Hyvä kirjoittaja 8/09

Mun perheenjäsenet, sukulaiset ja kaverit sanovat, että olen hyvä kirjoittamaan tarinoita. Jos meillä on ainekirjoitusta ja meidän pitää siinä kirjoittaa tarina, saan yleensä 9,5–10. Nyt haluaisin kirjoittaa kirjan. Onko mahdollista, että 12-vuotias saisi julkaistua oman kirjan? Minne kertomuksen voisi lähettää? Oisin TOSI kiitollinen, jos vastaisit.
Kirjoittaja

Vastaus
Hauskaa, että nautit kirjoittamisesta. Kyllä 12-vuotias voi saada tekstejään julkaistua, mutta asia on kiinni kustantamoista. Tarinan voit lähettää johonkin kustantamoon yhdessä vanhempiesi kanssa.

Katsokaa käsikirjoituksen toimitusohjeet netistä. Osa kustantamoista haluaa tekstin sähköisesti ja osa taas paperilla. Voit myös katsastaa sivuston www.sulkasato.fi , josta löytyy verkko-ohjauksessa tapahtuvia nuorten tarinapajoja. Voit oppia siellä paljon, saada hyviä vinkkejä ja arviointeja teksteistäsi.

Kirjan voi julkaista myös itsekin. Osa suurista menestyskirjoista on ensin levinneet kädestä käteen pieninä vihkoina tai paperiliuskoista itse koottuina kirjoina. Lahjoina omat tekstit ovat aivan loistavia. Onnea kirjoittamiseen.

Kommentit

Oma kommentti