Ihastunut 5/10

Oon 10-vuotias. Kaikki huomauttelee mulle siitä, että pistän ripsiväriä kouluun. Musta siinä ei ole mitään pahaa. Oon ihastunut vuotta vanhempaan poikaan. Mun kaveri on sen kanssa samalla luokalla ja kertoo siitä aina juttuja ja silleen. Se ärsyttää. Sen lisäksi kaikki tykkää siitä samasta pojasta. Mitä teen?
Ihastunut

Vastaus:
Jos haluat pitää ripsiväriä ja se on vanhemmillesi ok, ei muilla asiaan ole paljon sanomista. Älä välitä utelijoista.

Ihastusasioista: Voisiko olla niin, että kaverin kertomukset ärsyttävät, koska olet mustasukkainen tai kateellinen. Kaverillasi on mahdollisuus olla päivittäin ihastuksen kanssa samalla luokalla ja hän voi osallistua tämän puuhailuun joko tarkkailijana tai mukanaolijana.

Sekin voi tuntua kamalalta, että kaikki tykkäävät samasta tyypistä. Ei mitenkään helppoa. Toisaalta ketään ei voi estää ihastumasta johonkuhun. Koska tyyppi on sinusta ihastuttava, on aika ymmärrettävää, että muutkin ajattelevat samoin.

Tykkää pojasta kaikesta huolimatta. Tähän maailmaan mahtuu rakkautta. Jos et halua kuulla juttuja ihastuksen luokalta, kerro siitä kavereillesi. Hän ei todennäköisesti tule ajatelleeksi, että asia saattaisi häiritä sinua, vaan ehkä enemminkin koettaa saada sinut jutuillaan iloiseksi ja hyväntuuliseksi.

Tietysti aina voi miettiä sitä, uskaltaako käydä juttelemassa pojan kanssa ja pyytää treffeille. Jos ihastusjono käy kauhean pitkäksi, voi miettiä löytäisikö jonkun toisen ihasteltavan, jos tuntuu siltä, että hommassa ei ole mitään järkeä.

Kommentit

Oma kommentti