Ihastunut tyttöön 10/09

Minulla on pieni ongelma. Olen vakavasti ihastunut tyttöön ja olen itse tyttö. Olen vasta 12-vuotias. En ole kertonut muille. Kuitenkin olen puhunut äidin kanssa tämäntyyppisistä asioista. Äiti sanoo, että sen tietää vasta vanhempana. Olen pitänyt kyseisestä tytöstä jo jonkun aikaa. Minusta tuntuu, että olen ihastunut toiseenkin ystävääni. Olen miettinyt tätä jo kauan. Minua ei häiritsisi olla tyttö, joka pitää tytöistä, mutta haluan tietää onko tällainen epänormaalia. Ja kenelle voisin kertoa? Toivon, että vastaat.

Vastaus
Kiitos luottamuksesta, kun kysyt asiassa mielipidettäni. On myös mukavaa kuulla, että keskustelet äitisi kanssa asioista. On aika tavallista ihastua omaa sukupuoltaan oleviin ystäviin tai kaukaisempiinkin tuttavuuksiin. Joskus kyseessä on ohimenevä ilmiö ja joskus taas käy niin, että ihastuu vain ja ainoastaan oman sukupuolensa edustajiin. Äitisi on siis tavallaan oikeassa –  aika näyttää, miten asian laita on.

Epänormaalia asia ei siis ole, vaan varsin moni ihastuu ainakin joskus saman sukupuolen edustajaan. Sekin, että toteaa aina tykkäävänsä vain oman sukupuolen edustajista on normaalia. Jos olisin sinä, juttelisin lisää äidin kanssa. Puhuisin myös oman kouluterveydenhoitajan kanssa, joka varmasti osaa jutella asiasta ja sen herättämistä ajatuksista kanssasi, ja tietää kertoa sinulle asiasta tarvittaessa lisää.

Kommentit

Oma kommentti