Ihottumaa 2/11

Minulla on ihottumaa käsissä ja sen takia pelkään olla liikuntatunneilla t-paidassa. Olen yrittänyt rasvata, mutta yöllä aina raavin ja lakanani on veressä. Mitä teen?
Tanskudda

Vastaus:
Ihottuma on kurja juttu. Tiedän sen olevan ajoittain hyvin kivuliasta ja tuskallistakin. Hyvä, että rasvaat ihoasi, koska unissaan saattaa raapia ihon rikki ja tällöin altistuu myös ihon tulehtumiselle. Suosittelen seuraavaa: kerro asiasta vanhemmillesi ja käykää lääkärissä. Kouluterveydenhoitajasta voi myös aloittaa.

On hyvä selvittää, miksi ihottumaa tulee (siis tuottaako jokin uusi altistus sinulle lisää ihottumaa vanhojen ja tiedettyjen lisäksi). Samoin rasvamerkkiä voidaan tarvittaessa miettiä uudestaan, ja onhan kutinaan mahdollista saada lääkettä kuuriluontoisesti, mikäli lääkäri katsoo sen olevan asianmukaista.

Toivottavasti kutina on jo aisoissa lukiessasi tätä vastausta. Ihottumaa ei tarvitse hävetä eikä toisten reaktioita tarvitse jännittää. Ihottumalle ei voi itse mitään eikä siitä kenenkään pitäisi toista kiusata.

Kommentit

Oma kommentti