Ikävä tapaus

Sun palstasi on hyvä. Oon saanut siitä paljon hyvää tietoo. Minua vaivaa todella paljon eräs asia. Yksi poikapuolinen kaverini oli meillä yötä… Ensin kaikki sujui hyvin! Mutta keskellä yötä heräsin siihen, että hän puristeli rintojani!!! En todellakaan pitänyt siitä. Poikahan on vasta 12 vuotta ja minä 13 vuotta. Välttelin tätä niin paljon kuin voin. Poika ei tiedä vieläkään sitä, että tunsin sen kaiken. Hän luuli, että nukun! Ole kiltti ja vastaa minulle!

En sen tapahtuman jälkeen ole voinut nukkua. MITÄ TEEN? En halua pahoittaa kenenkään mieltä. Mutta en voi olla hänen kaverinsakaan, jos toi jatkuu. Se todellakin ahdistaa minua. Minulla on poikaystäväkin, josta todella tykkään. Miten voin kertoa sen hänelle vai voinko?
Kaipaan apuasi

Vastaus
Oletpa joutunut kokemaan kamalia asioita. Kaverisi on käyttäytynyt todella väärin. Hän on koskenut sinun intiimeitä alueita ilman lupaasi. NIIN EI SAA TEHDÄ. Noin toimiva henkilö ei ole ystävä. Kenelläkään ei ole lupaa kajota toiseen ilman lupaa. Kerro asiasta vanhemmillesi tai kouluterveydenhoitajalle. Asiasta kannattaa puhua ja paljon. Luotettavan aikuisen kanssa.

Puhumattomuus ja vaikeneminen saavat usein aikaan pahaa oloa. Kokemuksesi on ikävä ja siksi se vaivaa sinua nukahtamisvaikeuksien tavoin. Sinun ei tarvitse miettiä, pahoitatko jonkun mielen vai et. Ystävyys katkolle välittömästi. Sinun ei tarvitse selitellä hänelle päätöstäsi. Hän on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen nukkuessasi ja tietää tehneensä väärin.

Kerro tapahtuneesta niin pian kuin mahdollista aikuiselle, joka on luotettava ja turvallinen. Sinun tehtäväsi on yhdessä aikuisen luoman turvan avulla selviytyä tapahtuneesta. Sinun täytyy jatkaa elämää ja saada nukahtamisvaikeudet ojennukseen ja käsiteltyä tapahtunut siten, ettei se häiritse elämääsi. Aikuisten tehtävänä on ottaa asia hoitoonsa. He ratkaisevat kenelle asioista kannattaa kertoa, ja miten tilanne tulee hoitaa parhaiten.

Olet rohkea ja viisas nuori nainen, koska uskaltauduit kertomaan asiasta minulle ja pyytämään apua.

Jos omille vanhemmille tai kouluterveydenhoitajalle puhuminen tuntuu vaikealta, voit soittaa myös Tukiainen ry:n kriisipuhelimeen, jonne voi kertoa ajatuksistaan, tunteistaan nimettömästi ja maksutta Suomesta: ma-to klo 9-17 ja pe-su klo 17-24 puhelinnumero on: 0800-97899.

Helsingin Tyttöjen Talo® tarjoaa myös apuaan asiaan. Meitä voit lähestyä soittamalla p. (09) 8240 5222 tai kirjoittamalla sähköpostia: tyttojentalo@tyttojentalo.fi. Jos asut Helsingissä tai lähistöllä voit myös tulla Talollemme. Osoite: Porthaninkatu 2

 

Kommentit

Oma kommentti