Ilman kavereita 11/11

Mínulla olisi pari ongelmaa. 1. Minulla ei ole oikein hyviä ystäviä. Monet heistä ovat ilkeitä. Mistä voisin saada reiluja, kivoja ja uusia ystäviä? Vanhat kaverini syrjivät ja kiusaavat. 2. Minulla on kaikkialla kehossa aika pahaa ihottumaa. Olemme käyneet lääkärillä. Raavin ihottumaa aina öisin. Hoidimme sitä antibiooteilla, koska se oli tulehtunut, mutta se tulehtui uudestaan. Mistä ihottuma voisi johtua? Olen yrittänyt pitää öisin sukkia käsissäni, mutta otan ne aina unissani pois. 3. Olen 12-vuotias, 162 cm pitkä ja painan 59 kg. Olenko ok? Minua on haukuttu läskiksi painon takia.
Apua tarvitseva

Vastaus:
1. Kavereiden kanssa on mukavaa ja kaverit saavat iloiseksi. Joskus kavereiden kesken tulee riitoja, mutta ne selvitetään ja kaveruus jatkuu. Kaverit eivät ole ilkeitä eivätkä epäreiluja. Kaverit eivät kiusaa.

Toivottavasti olet löytänyt jo uusia kivoja kavereita. Joskus kesäloma muuttaa ihmisiä. Voihan olla, että vanhoista kavereistakin joku on muuttunut ja huomannut, ettei haluaisi kiusata enää, vaan olla ystäväsi.

Kavereita voi löytää erilaisista harrastuksista. Koulussa kannattaa koettaa tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa ei ole aiemmin ollut tekemisissä. Kavereiden saaminen voi joskus viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä. Siitä huolimatta toivon, että jaksat olla kärsivällinen etkä vietä aikaasi ihmisten kanssa, jotka kiusaavat ja ovat epäreiluja. Se ei tee hyvää kenellekään.

2. Ihottuma on kurja juttu, varsinkin, kun se tuottaa sinulle paljon vaivaa. Huolellinen rasvaaminen ja sukat käsissä auttavat varmasti. On mahdotonta sanoa, mistä ihottuma johtuu. Kysy vanhemmiltasi asiasta. Heillä on varmastikin enemmän tietoa, ja jos ei ole, uskon, että asiaa selvitetään. On tärkeää saada selville ihottuman syy, jotta se voidaan saada pois.

3. Olet sopivan kokoinen. Älä välitä muiden haukkumisista. Ne, jotka haukkuvat toisia, käyttäytyvät huonosti. En oikein tiedä, miksi me kiusaamme toisiamme. Olisi paljon reilumpaa, jos yrittäisimme olla toisillemme mukavia. Ulkomuoto on jotakin sellaista, mihin ei pitäisi kovin herkästi puuttua. Se loukkaa ja satuttaa.

Toivottavasti vastaukseni on jo turha ja vastaustani odotellessa asiasi ovat järjestyneet parhain päin!

Kommentit

Oma kommentti