Isän uusi

Äitini ja isäni ovat eronneet. Isäni on nyt menossa uusiin naimisiin, enkä pidä isin uudesta tyttöystävästä. En voi kertoa isälleni, etten pidä hänen tyttöystävästään. Miten voisin sanoa sen niin, ettei isäni loukkaannu asiasta.
Kauhea äitipuoli

Vastaus:

Ikävä tilanne. Minusta on tärkeää, että kerrot tunteistasi isällesi. Mitä pikemmin sitä parempi. Ennen kertomista kannattaa miettiä, miksi et pidä isäsi uudesta naisystävästä. Jos syy on se, ettet haluaisi isälläsi olevan uutta vaimoa, rakkauden kohdetta, on tilanne ihan ymmärrettävä. On aina hankalaa, kun läheisiin ihmissuhteisiin tulee mukaan uusia ihmisiä. He saavat enemmän huomiota, eikä elämä ole samanlaista kuin silloin kun koko perheenne oli yhdessä. Isäsi rakastaa sinua varmasti paljon. Hän haluaa auttaa sinua huomaamaan, että yksi perheenjäsen lisää saattaa olla jopa tosi kiva juttu.

Jos isän uusi naisystävä on tehnyt jotakin sellaista, ettet tästä syystä pidä hänestä, kerro sekin isällesi. Hän selvittää asian kanssasi yhdessä. Sinun ei tarvitse pelätä isän pahoittavan mieltään. Hän on sinun isäsi ja hänen tehtävänsä on auttaa sinua tukalissa ja hankalissa tilanteissa. Asia kannattaa ottaa puheeksi, kun olette kahden ja teillä on aikaa jutella kaikesta. Toivon sinulle uskallusta kertoa asiasta ja tunteistasi pian.

Kommentit

Oma kommentti