Isot jalat 1/10

 
Olen 12-v. Olen 169 cm pitkä ja painan 50 kg. Olenko ”normaali”? Jalkani koko on 40 ja se hävettää minua. Se on niin iso! Muitten luokkalaisteni jalat ovat paljon pienempiä. Voiko sille tehdä mitään? Minua hävettää myös se, että minulla on ylimääräinen luu. Se näkyy, jos vedän vatsan sisään. Voiko sille tehdä mitään? Minulla on isosisko ja pikkuveli, joita vihaan! Isosiskoni haukkuu minua rumaksi ja pikkuveljeni kämättää minulle ihan kaikesta! Mitä voin tehdä? Kiitos jos vastaat!
M

Vastaus
Sinä olet oikein normaali. Jalan kokokin on ok, vaikka ymmärrän kyllä, jos se joskus tuottaa päänvaivaa. Älä kuitenkaan häpeä jalkojesi kokoa. Ne ovat sellaiset kuin ovat. Sinulle ja kehoosi suhteutettuna ne ovat aivan oikean kokoiset. Pienemmillä jaloilla et pysyisi yhtä hyvin pystyssä.

Luuasiassa sinun pitää kääntyä vanhempiesi puoleen. Siitä, että jotakin vatsaa sisään vetäessä näkyy, ei kannata hermostua tai häpeillä. Olet sinä kaikkine luinesi.

Isosiskon  tai pikkuveljen vihaaminen ei hyödytä mitään. Se, että siskosi haukkuu sinua rumaksi, on ajattelematonta ja väärin. Pyydä vanhempiasi puuttumaan asiaan. Kerro, että se pahoittaa mielesi. Siskoista voi olla paljon iloa, huvia ja hyötyä. Koita keksiä, mistä sinä siskossasi iloitset. Mitä tilanne voisi opettaa sinulle?

Pikkuveljet kämättävät usein – tiedän sen kokemuksesta. Koita miettiä vastaus, joka yllättäisi veljesi niin, ettei hän pääse kämättämään sinulle. Olisi paljon tylsempää, jos hän ei sanoisi sinulle mitään. Koita keksiä arkeesi hyviä asioita.

Kommentit

Oma kommentti