Itsetunto 10/08

Itsetunnon kohotusvinkkejä toivoi mm. nimimerkki Vastauksesi mätää, ja sinullekin niistä uskon olevan hyötyä. Silmälasit tekevät sinusta erikoisen, jos muilla niitä ei ole. Hanki kivat kehykset laseihin ja tee niistä osa itseäsi. Kokemuksesta voin sanoa, että lasien kanssa on kivaa. Silloin maailma näyttää kirkkaammalta ja näet hyvin. Ei silmälaseissa ole mitään noloa. Päinvastoin, moni haluaisi silmälasit itselleen, koska ne näyttävät niin kivoilta.

Vastaus

Itsetuntojumppaa
1. Mieti iloisia asioita. Aloita herättyäsi ajattelemaan, että luvassa on mukava päivä ja kaikki menee hyvin. Tämän voi sanoa mielessään tai ääneen.
2. Pukeudu mukaviin vaatteisiin ja kokeile jotakin uutta väriä tai laita jotakin itsellesi poikkeuksellista yllesi.
3. Katso luokkakavereitasi silmiin. Hymyile.
4. Luota siihen, että olet hyvä tyyppi. Toista sitä aamuin illoin mielessäsi. Olet upea ja mahtava tapaus. Jos sinä uskot itseesi, muidenkin on helpompi uskoa.
5. Ole oma itsesi. Älä koeta olla sellainen, josta arvelet muiden pitävän. Ole sinä.
6. Kuuntele musiikkia, joka on iloista ja piristävää. Muista varmistaa, että kappaleen sanatkin ovat iloiset ja mukavat.
7. Puhu ihmisille mukavia asioita. Älä huuda tai hauku heitä. Koita nähdä muissakin ihmisissä hyviä puolia. Vaatii harjoitusta kestää muiden eriävät mielipiteet. Sinulla on oikeus omiisi ja heillä omiinsa.

Kommentit

Oma kommentti